Nieuwsalert per mail ontvangen

Deelstaat Steiermark zet in op meer toerisme

Met het freeride World Cup skien en snowboarden verwacht deelstaat Steiermark komend seizoen een stuk meer gasten te kunnen verwelkomen. Voor de wintermaanden is er voor in totaal 70 miljoen euro geïnvesteerd in toerisme. Dit is voor het behoud van de banen en het stimuleren van de economie in de gebieden.

Volgens Toerisme Officer Hermann Schutzenhofer is de grote investering een goede stap voor het werven van nieuwe gasten. Een samenwerking tussen Planai Hochwurzen en St. Jakob behoort ook tot deze goede ontwikkelingen, maar is volgens Schutzenhofer voorlopig nog geen werkelijkheid. In winterseizoen 2013-2014 hebben 1,5 miljoen gasten Steiermark bezocht. Hierbij hebben de Duitsers het grootste belang, in totaal namelijk 1 miljoen toeristen.

Met het FIS Freestyle Ski en Snowboard van 15 tot 25 januari heeft de regio een topevenement binnengehaald. Hierbij kan de regio internationale bekendheid krijgen onder 50 landen bij 20 verschillende internationale tv-stations. Met dit evenement hopen zij ook de jongere doelgroep te kunnen trekken naar het gebied.Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in