Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deelstaat Salzburg ziet weinig annuleringen door matige condities

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De tegenvallende sneeuwcondities in de Alpen zorgen voor een hoop onrust. De lokale media zorgt voor onrustende berichten waar de skigebieden veel last van ondervinden. Ondanks dit gegeven ziet de deelstaat Salzburg nauwelijks annuleringen in de eerste weken van het winterseizoen.

Elk jaar komen er circa 14 miljoen wintersporters naar de skigebieden in Salzburg. De winter zorgt dan ook elk jaar voor een flinke economische impuls. Sneeuw vroegtijdig in het seizoen is dan ook van essentieel belang om dit aantal wintersporters stabiel te houden. De skigebieden investeren dan ook jaarlijks miljoenen euro’s in het verbeteren van de skiliften, infrastructuur en kunstsneeuw voorzieningen. Toch hebben veel skigebieden het moeilijk dit winterseizoen en moeten alle zeilen bij zetten om de condities op pijl te houden.

“De start van het seizoen is een stuk beter in vergelijking met vorig jaar. Het grote verschil zien wij wel in de wintersporters die een dagje komen skiën. Hier zien wij een daling in, maar ondanks dat hebben wij onze accommodaties voor circa 90% gevuld”, aldus Hotel Regina Färbinger. Wel wordt er duidelijk gesproken over alternatieve activiteiten die breder opgezet moeten gaan worden. Om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan moeten skigebieden ook andere activiteiten gaan promoten zoals wandelen of E-Bike tours. Naar verwachting kunnen we volgend winterseizoen in december ook meer van zulke activiteiten gaan tegenkomen.

Allemaal interessante ontwikkelingen die bij een goede start van het volgende winterseizoen allemaal vergeten worden, maar waar skigebieden wel aan moeten gaan denken.

Bron: ORF.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in