Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter is terug en sneeuwkanonnen kunnen aan het werk

De skigebieden hebben afgelopen dagen in spanning gekeken naar de weersvoorspellingen. Te warme temperaturen en nul neerslag heeft in de rekenkamer van veel skigebieden voor flink wat stress gezorgd. Gelukkig lijkt daar nu een einde aan te komen, want de winter laat eindelijk weer van zich horen. Temperaturen onder het vriespunt gaan overheersen waardoor de sneeuwkanonnen aan het werk gezet kunnen worden.

Veel skigebieden hebben de openingsdatum voor het winterseizoen 2014-2015 moeten verplaatsen vanwege de teleurstellende sneeuwcondities. Met de kerstvakantie in het vooruitzicht is het zeer wenselijk dat de temperaturen gaan zakken, zodat in ieder geval de sneeuwkanonnen moeder natuur een handje kunnen helpen. Ook hier lijkt vanaf maandag verandering in te komen, want dan wordt er neerslag verwacht. Dit in combinatie met temperaturen onder het vriespunt resulteert logischerwijs in sneeuw.

Sneeuwval Oostenrijk

Zillertal Arena

Wanneer je vanaf vandaag de webcambeelden bekijkt zie je de temperaturen onder het vriespunt. Gisteren was al duidelijk te merken dat de vochtigheid afnam, waardoor de omstandigheden voor sneeuwkanonnen idealer zijn. Dit is vanaf vandaag ook merkbaar, want de sneeuwkanonnen hoor je van een afstand toeren draaien en de pistemedewerkers zijn een stuk beter gestemd qua humeur.

Heerlijk! We kunnen weer gaan uitkijken naar sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Laat die temperaturen maar zakken en laten we hopen dat dit gaat doorzetten.

Hinterglemm2

Bovenaan de Zwolferkogelbahn in Hinterglemm. Foto: Tanja Heugenhauser

Hinterglemm1

Wederom Hinterglemm. Foto: Tanja Heugenhauser

zillertalarena

De toegangsweg naar Königsleiten

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in