Nieuwsalert per mail ontvangen

De weg oversteken met je ski’s aan doe je zo

Wintersportredacteur

Het gebeurt op wintersport nog wel eens dat je een weg of een stuk piste zonder sneeuw over moet steken. Dat is een heel gedoe. Voor een paar meter moet je dan je ski’s uitklikken en daarna weer aandoen. Natuurlijk heb je er altijd wintersporters bij die op gehuurd materiaal de weg oversteken, maar dat is zeker niet de bedoeling. Hoe je wel de weg oversteekt zonder je ski’s te beschadigen? Zo!

Oversteken

In veel skigebieden moet je op verbindingswegen de weg oversteken om op de gewenste plek te komen. Zo moest je bijvoorbeeld tot niet zo lang geleden in Hinterglemm altijd de weg oversteken als je vanaf de oefenweide richting de Zwölferkogel wilde komen. Je zag daar altijd mensen kloten met hun ski’s. Zeker voor beginners is het uit- en aandoen van de ski’s nogal geklungel en duurt het lang. Daarom zie je regelmatig mensen ‘schijt hebben’ aan hun materiaal en op ski’s de weg overgaan. Zelf trok ik altijd 1 ski uit en ging ik hinkelen op het andere been. Maar er is dus een andere manier.

 

Op je handen lopen

Heb je een achtergrond in turnen of is je evenwicht gewoon goed, dan kun je proberen wat de skiër in de onderstaande video doet: op je handen lopend de weg oversteken. Het extra gewicht aan je voeten maakt het natuurlijk niet makkelijker, maar het is wel een uitdaging! Wie durft het aan? Ga maar vast oefenen thuis!

Ook interessant

Racen door een skigebied doe je zo
Ontsnappen van de politie in Saalbach doe je zo
Je hond uitlaten in de sneeuw doe je zo

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in