Nieuwsalert per mail ontvangen

De top 10 skigebieden 2014-2015 van de wereld

Skigebiete-test.de heeft hun jaarlijkse top 10 skigebieden van de wereld samengesteld voor het seizoen 2014-2015. Elk seizoen is het voor wintersporters weer een zoektocht naar een geschikt skigebied. Ga je met familie, vrienden of voor werk richting de sneeuw? Elk gebied heeft zo zijn onderscheidende punten en daarom is de keuze van het gebied voor elke doelgroep weer anders. Welke gebieden zijn dit jaar opgenomen in de top 10?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hierbij het eindklassement:

  1. Zermatt
  2. Ski Arlberg
  3. Serfaus-Fiss-Ladis
  4. Les 3 Vallées
  5. Whistler Blackcomb
  6. Val Gardena
  7. Ischgl – Sammaun
  8. Engadin St. Moritz
  9. Vail
  10. Arosa Lenzerheide

Winter Image Banner 728 x 90

Met zijn prachtige berglandschap heeft Zermatt dit jaar de begeerde eerste plaats veroverd. Met de hoge bergen, moderne skiliften en sneeuwzekere hellingen mag Zermatt zich volgens de Skigebiete-Test het beste skigebied van de wereld noemen. Zermatt is met zijn 4.000 meter hoogte het hoogste gebied in de Alpen. In totaal heeft het gebied de beschikking over 360 km piste die zich kenmerken door de enorme verscheidenheid. Dankzij de gletscher kunnen wintersporters het hele jaar genieten van de sneeuw.

Als tweede geplaatst staat Ski Arlberg met zijn 340 km pistes en 200 km diepsneeuwafdalingen. Het off-piste paradijs zorgt er jaarlijks voor dat veel freeriders afreizen naar het gebied. Het bekende skigebied Serfaus-Fiss-ladis neemt de derde plaatst in en zorgt hiermee dat het podium gevuld is. Ook Frankrijk mag zich in de top 5 toevoegen, want op de vierde plaatst staat ’s werelds grootste skigebied Les 3 Vallées. Het 600 kilomter uitstrekende gebied overkoepeld acht populaire skigebieden als Meribel, Courchevel, Les Menuires en Val Thorens. Alle gebieden zijn met elkaar verbonden en zorgen er voor dat je eindeloos kilometers kunt maken zonder daarbij ‘dubbele’ pistes te hebben genomen. Amerika is in de top 5 de hekkensluiter en mag zijn als enige Canadeese skigebied aansluiten in dit rijtje. Het gebied dat dichtbij Vancouver ligt is de absolute marktleider in Canada.

Val Gardena, Ischgl – Sammaun, Engadin St. Moritz, Vail en Arosa Lenzerheide mogen trots zijn om ook in deze top 10 lijst te staan. Welk skigebied uit de top 10 heeft jouw voorkeur?

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in