Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 5 voordelen van lente skiën

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersportvakanties zijn het allerleukste als de zon schijnt, er genoeg sneeuw ligt en er geen wachtrijen bij de skiliften staan. De kans dat deze omstandigheden zich voordoen in het hoogseizoen is kleiner, maar zijn in de laatste weken van het seizoen een stuk groter. Lente skiën in maart/april/mei is dan ook in veel opzichten ideaal in vergelijking met de maanden daarvoor. Skigebieden adverteren dan ook massaal met de voordelen hiervan en proberen nog veel wintersporters richting de Alpen te trekken. Om jullie ook te overtuigen van de ideale omstandigheden die bij lente skiën komen kijken, hebben we 5 voordelen op een rij gezet.

1. Temperaturen boven de 10 graden
Het lijkt soms wel zomer als je een goede week treft in maart of april. Als echte terrasliefhebber ben je in deze maanden precies aan het juiste adres in de Alpen. De dikke winterjas kan vervangen worden voor een windstopper en op de terrassen kun je met een gerust hart met korte mouwen liggen.

lente skien

2. Lange dagen en veel zonuren
Thuiskomen en nog steeds je zonnebril ophebben? Tijdens de lente maanden kun je flink werken aan je ‘goggle-face’ en moet je genoeg zonnecrème meenemen om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Daarnaast wordt het pas rond 18.00 uur donker en kun je dus genieten van lange dagen.

zon pistes skigebied

3. Rustige pistes
Zonder wachtrij de skilift in kunnen stappen? Mensen die altijd in het hoogseizoen op wintersport gaan kunnen zich dit bijna niet voorstellen. Uiteraard heb je bij belangrijke verbindingsliften soms een wachtrij, maar de lengte hiervan is niets in vergelijking met het hoogseizoen. Eindelijk je lange carvebocht of rustige bocht in pizzapunt af kunnen maken zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met hordes skiënde wintersporters is toch ideaal?

rustige pistes 

4. Scherpe prijzen
Een hotel of appartement huren in het hoogseizoen is vaak een stuk minder gunstiger dan in de weken daarbuiten. Je hebt dan ook interessante aanbiedingen waarbij je kunt profiteren van de rustige weken. Hotels en appartementen willen ook de laatste weken hun kamers volboeken en bieden hun accommodaties vaak een stuk goedkoper aan. Niet verkeerd, want dan kun je weer een keertje extra uit eten tijdens je wintersportvakantie.

Lente skien wintersport

5. Uitverkoop
De winkels willen af van hun voorraad en dat betekent dat er gestunt wordt met prijzen. De grote posters met kortingen zijn dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld in maart en april. Deze periode is dan ook ideaal om een splinternieuwe outfit voor volgend jaar te scoren, nieuwe ski’s aan te schaffen of om toch de op maat gemaakte skischoenen aan je wintersportassortiment toe te voegen. Profiteren dus, want volgend jaar betaal je er weer de volle mep voor.

Helena Hospital van Les Deux Alpes geeft aan dat lente skiën steeds populairder wordt. “Je ziet dat steeds meer mensen de rust opzoeken en daarom kiezen voor een wintersportvakantie in maart of april. Vanwege de hoge ligging van ons skigebied kan er tot 27 april geskied worden en zijn dit dus ideale weken om richting de sneeuw te vertrekken. Rustige pistes, heerlijke temperaturen en uiteraard lekkere sneeuw maken dit misschien wel de meest ideale periode van het seizoen”, aldus Helena.

Ik zou zeggen, inpakken die auto en richting de Alpen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in