Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Culinair genieten in het Brixental

Tussen de middag in de skihut geniet je vast van een lekker bord spaghetti bolognese of een Wiener Schnitzel. Als dessert neem je misschien een typische Oostenrijkse Kaiserschmarrn?  In het wintersportgebied Kitzbüheler Alpen – Brixental kun je ook genieten van èchte culinaire hoogstandjes. Twee aanraders van blogger Bonnie:

Brixentaler Kochart
De regio Kitzbüheler Alpen – Brixental is rijk aan traditionele restaurants die typisch Tiroolse kookkunsten toepassen. Tien daarvan zijn benoemd tot echte Brixentaler KochArt bedrijven; restaurants die de kwaliteitsproducten van kleine boeren gebruiken en een nieuwe uitvoering van oude recepten uit de regio presenteren. De basisingrediënten voor deze gerechten zijn (vaak biologische) boerenproducten uit het omliggende almgebied met het keurmerk ‘Urig & Echt’, ofwel origineel en authentiek.

Wij eten bij “KochArt” restaurant Thalhof in Brixen im Thale.  Aan tafel schuift Kurt aan, oprichter van de KochArt vereniging. Terwijl we genieten van Grüner Veltliner en typisch Tiroolse gerechten, vertelt Kurt meer over KochArt. Zijn doel: zoveel mogelijk boeren laten aansluiten die eerlijke producten produceren. Het gaat hierbij niet om massaproductie, maar juist om respect voor het product. Dieren verdienen een goede leefomgeving en een stressloos bestaan. Groentes worden gekweekt met zo min mogelijk gebruik van pesticiden. En mocht je denken dat hierdoor de prijzen de pan uit rijzen? Wrong: een voorgerecht kost gemiddeld 10 euro en een hoofdgerecht gemiddeld 20 euro.

Restaurant Rosengarten van 4-sterrenkok Simon Taxacher
Wie op zoek is naar een exclusieve gastronomische ervaring kan terecht bij het Relais & Châteaux Hotel-Restaurant Rosengarten. Dit Hotel-Restaurant is opgericht door de succesvolle sterrenkok Simon Taxacher en zijn partner Sandra Kobald in Kirchberg. In 2012 kreeg Simon Taxacher de onderscheiding ‘Trofee Gourmet a la Carte’ in de categorie Creatieve Keuken en dit jaar gaf Gault Millau hem maar liefst 4 sterren en 19 punten, waarmee hij is bekroond tot beste kok van Oostenrijk.

Een avond dineren bij Rosengarten staat garant voor een unieke beleving voor je smaakpapillen. Wij krijgen een 9-gangen diner (!) inclusief wijnarrangement (dwz. bij elk gerecht een ander glas wijn). De keuken is deels open en wij zien verschillende koks in de weer met kwastjes en andere instrumenten om van elk gerecht een kunstwerk te maken. We genieten van de smaak en de sfeer en worden door de geweldige bediening in de watten gelegd.

Dineren en/of overnachten bij Hotel-Restaurant Rosengarten? Het is even in de buidel tasten (rond de 250 euro pp voor een 9-gangen diner incl. het wijnarrangement), maar dan heb je wel een echt unieke beleving te pakken. 

Over Kitzbüheler Alpen – Brixental
Brixental is net als St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal een van de vier gebieden van de overkoepelende Kitzbüheler Alpen. In Brixental liggen de dorpen Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Het moderne wintersportgebied Kitzbüheler Alpen heeft 1000 km skipistes en hoort bij de besten van de wereld. Brixental is vanaf de nabijgelegen luchthavens Innsbruck en Salzburg goed te bereiken met dagelijkse vluchten van Transavia in december t/m maart.

Meer informatie: www.brixental.comwww.twitter.com/kitzalp en www.facebook.com/Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in