Nieuwsalert per mail ontvangen

Contactloze toegangspoortjes bij skiliften veroveren de wereld

Foto: Teamaxess.com

Hoe kun je er voor zorgen dat mensen minder lang hoeven te wachten bij de skilift. Juist, zorgen het inchecken bij de toegangspoortjes snel en probleemloos verloopt. Vroeger bevestigden wij de skipassen aan een elastiek, het elastiek met skipas eraan deed je in de toegangspoort en je was succesvol ingecheckt. Tegenwoordig hoef je alleen maar je mouw of borstkas tegen de scanner aan te duwen en het poortje gaat open. Een revolutionair product dat in Oostenrijk gemaakt wordt en waarin skigebieden over de hele wereld interesse hebben. 

In totaal werken er 70 medewerkers bij het bedrijf Axess dat gevestigd is in Innsbruck. Op deze plek worden de contactloze toegangspoortjes geproduceerd en over de hele wereld verkocht. Ook in China zijn ze laaiend enthousiast over het product en worden orders aangevraagd. Door de toenemende vraag naar het product worden er op dit moment in Innsbruck extra productiehallen gebouwd om deze groei te kunnen bijbenen.

Er is veel veranderd

In tien jaar tijd is er veel veranderd wat betreft technologie in skigebieden. Niet alleen de skiliften zijn luxer, mooier en comfortabeler geworden. Ook veel zaken om de skiliften heen hebben een verbeterslag gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wi-Fi punten in skigebieden, kunstsneeuwvoorzieningen en daarnaast de techniek van de toegangspoortjes. Al deze zaken zorgen ervoor dat een skigebied voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van de wintersporters. We zijn gewend geraakt aan luxe en verwachten nu dat alle skigebieden die wij bezoeken aan deze standaard voldoen. Een zware maar ook een uitdagende taak voor een skigebied!

De toekomst van de poortjes

Hebben we in de toekomst nog wel poortjes nodig? Misschien staan er wel iris scanners bij de liften zodat je zonder poortje al herkend wordt of misschien heb je wel een ingebouwde barcode dat herkent wordt bij de ingang van de skilift. Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen? Niemand en dat maakt het ook zo uniek! We wachten rustig af en laten het op ons afkomen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in