Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Combineer een wintersport en een citytrip in Brig Simplon

© Brig Simplon Tourismus AG

Wintersportredacteur

Voor de wintersporter die houdt van veelzijdigheid is een wintersport in Brig Simplon perfect. Deze wintersportregio, op de grens van het Zwitserse Wallis en Italië, is namelijk geweldig als je je wintersport wil combineren met een stedentrip. Zo heb je de keuze uit twee verschillende skigebieden, een prachtige stad en nog veel meer. Wat je niet mag missen in Brig Simplon? Dat vertellen we je graag!

Wintersport in Brig Simplon

Als je naar Brig Simplon komt voor een wintersport dan heb je de keuze uit twee verschillende skigebieden. Aan de ene kant kun je skiën in Rosswald en aan de andere kant in Rothwald/Wasenalp. Rosswald is een perfect skigebied voor families. Dit komt niet alleen door de vele accommodaties aan de pistes, maar ook door alle activiteiten voor gezinnen. De pistes zijn verschillend in niveau, kinderen hebben toegang tot skiles en een kidspark en de prijzen in dit skigebied zijn vriendelijk.

Rothwald/Wasenalp daarentegen is juist geschikt voor gevorderde skiërs. Vooral freeriders kunnen helemaal losgaan in dit sneeuwzekere skigebied. Je hebt in totaal toegang tot 25 km aan pistes in dit gebied.

Wintersport tip 1: tot de top

Het hoogste punt in Rosswald ligt op 2600 meter hoogte en als je in dit skigebied bent dan is het zeker een tip om hierheen te skiën. Om op deze hoogte te komen neem je eerst de Ried gondel. Boven stap je over op de Doppellift Nord of Süd die je al tot 2135 meter hoogte brengt. Vanaf daar neem je de Kläna gevolgd door de Stafel lift en je komt op het hoogste punt aan. Geniet hier even van het uitzicht op het dal en de Aletschgletscher voordat je weer naar beneden skiet!

Wintersport tip 2: geniet van de wellness

Ter afronding van je skidag raden wij je zeer aan om het Brigerbad te bezoeken. Hier kun je heerlijk ontspannen in meerdere sauna’s of een massage boeken. Hier kom je echt tot rust en geniet je tegelijkertijd van een prachtig uitzicht op de Walliser en Berner Alpen.

Citytrip in Brig Simplon

Als je in Brig Simplon bent moet je ook zeker een dagje plannen om de stad Brig te bezoeken. Deze historische stad is prachtig en ontzettend sfeervol. Je kunt je de hele dag vermaken in de knusse straatjes met boetieken. Van shoppen tot cultuur snuiven, vermaken doe je je hier zeker!

Stedentrip tip 1: shoppen!

Tijdens een wandeling vanaf het treinstation in Brig tot aan het historische Stockalper kasteel kom je langs veel leuke winkeltjes. In de autovrije binnenstad van Brig kun je heerlijk rondslenteren en shoppen. De knusse straten zijn hiervoor goed geschikt! Van sportwinkels tot kledingwinkels en traditionele bakkerijen – in de binnenstad word je ondergedompeld in de Zwitserse cultuur.

Stedentrip tip 2: bezoek het Stockalper kasteel

Een echte highlight in de stad Brig is het Stockalper kasteel. Dit eeuwenoude kasteel heeft een prachtige historie en uitgebreide kasteeltuin. Het hof kun je dagelijks zelf ontdekken, maar wil je het kasteel echt goed bekijken dan kun je een tour boeken. Daarbij leer je van alles over dit kasteel uit 1609 van een gids.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in