Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Code oranje voor sneeuw in delen van Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanochtend kon je al lezen over de bizarre weeromslag die op dit moment plaatsvindt in de Alpenlanden. Bij de sneeuwvoorspellingen voor Oostenrijk komt er nog een schepje bovenop. GeoSphere Austria heeft nu zelfs sneeuw- en windwaarschuwingen afgegeven met code geel en oranje in delen van het wintersportland.

Van recordhitte tot code oranje

Afgelopen weekend en zelfs gisteren was het nog tropisch warm in delen van onder andere Oostenrijk. Je zou het bijna niet geloven, maar er komt echt weer tot zo’n 60 centimeter sneeuw aan. In de loop van vandaag komt er een koufront aan in Oostenrijk en deze zorgt de hele nacht en morgen overdag voor sneeuwval. Het wordt erg nat en daarnaast valt er in bepaalde regio’s nog eens veel sneeuw.

➡️ In de Franse en Zwitserse Alpen sneeuwt het vandaag al!

Sneeuwwaarschuwingen

De voorspellingen zijn zo intens dat er zelfs waarschuwingen worden afgegeven. Deze gele en oranje waarschuwingen gelden vanaf vanavond 18.00 uur. De winter komt weer even terug, en hoe! De oranje waarschuwing (voor sneeuw) geldt alleen voor delen van Tirol. Volgens de huidige voorspellingen is het deel dat het meest getroffen wordt het Ötztal en achterste deel van het Tuxertal. Hier kan tot 60 centimeter sneeuw vallen met een sneeuwgrens van 700-1000 meter. Code geel (voor wind) is afgegeven voor meerdere regio’s in Oostenrijk.

Ook lawinegevaar

Ook qua lawinegevaar wordt er al gewaarschuwd in de wintersportlanden. Deze kleuren geven de regio’s met meer gevaar aan. In de oranje delen geldt niveau 3 van de 5. Dit betekent dat het lawinegevaar ‘aanzienlijk’ is.

Lees ook: Hoe werkt de lawinegevarenschaal?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in