Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: de voorspelde sneeuw valt in Frankrijk en Zwitserland

Wintersportredacteur

Dat de temperatuur op en neer gaat in april, dat is niet gek. Toch blijven deze grote verschillen binnen een paar dagen bijzonder. Waar de temperatuur op veel plekken in de wintersportlanden afgelopen zondag nog steeg tot 30 graden, komt er nu weer sneeuw uit de lucht. Gisteren schreven we er al over in het laatste weerbericht uit de Alpen. Vandaag laten we je meegenieten van de verse laag sneeuw met een paar webcams!

Weer een vers laagje sneeuw

Na de verbroken hitterecords van afgelopen weekend zorgt een koufront voor verandering in het weerbeeld. Vanuit het westen trekt er een storing over de wintersportlanden die weer voor een vers laagje sneeuw zorgt. Vandaag is het al begonnen te sneeuwen in vooral de Franse en Zwitserse Alpen. Op hoogte valt er weer een laag tot 30 centimeter. In de dalen valt de neerslag als regen. Vanaf vanavond begint het ook te sneeuwen in Oostenrijk, Zuid-Duitsland en veel skigebieden in Noord-Italië op hoogte. Morgen is het in deze regio’s zwaarbewolkt en sneeuwrijk. In totaal kan er wel 40 centimeter sneeuw bijkomen hooggelegen!

Meer informatie over deze sneeuwval ›

Sneeuw op de webcams!

De sneeuwgrens ligt vandaag op ongeveer 1200-1500 meter hoogte. Morgen kan deze nog iets verder zakken op sommige plekken. Waar het op dit moment sneeuwt? Kijk maar mee via de webcams:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in