Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Chaos op wegen door hevige sneeuwval in Oostenrijk en Italië

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De hevige sneeuwval in Oostenrijk en Italië levert heerlijke beelden op van verse sneeuw. Maar zoals al verwacht, veroorzaakt de sneeuwval ook ellende op de wegen. Op het moment van schrijven is bijvoorbeeld de Brennerpas gesloten voor verkeer.

Brennerpas gesloten

Wil je vandaag richting Italië via de Brennerpas? Doe dan maar rustig aan, want die is in zuidelijke richting gesloten door de hevige sneeuwval. Vanochtend al leidde de sneeuwval tot vertragingen, maar nu is de weg echt dicht. Bij de afslag Brenner-Nord is ondertussen al 40 centimeter sneeuw gevallen. En op verschillende plekken zorgen vastzittende vrachtwagens voor verkeersproblemen. Nog grotere problemen veroorzaken de vrachtwagens die ondanks inhaal- en rijverboden over de tweede en derde rijstrook rijden en ook daar blijven vastzitten. Daardoor kunnen auto’s en ook sneeuwruimers niet passeren. De wegbeheerder ASFINAG laat weten zo snel mogelijk de weg weer vrij te maken. Maar daar kan nog geen tijd aan gehangen worden.

Lees ook: dikke sneeuwvlokken in Oostenrijk, Zwitserland en Italië

Sneeuwkettingenplicht en vertragingen

Op meerdere plaatsen geldt een sneeuwkettingenplicht op het moment. Je moet de kettingen in Tirol nu onderleggen op de Arlbergstraße, de Tuxer Straße en de Sellrainstraße. In Salzburg moet je aan het werk op de Katschberg Straße, de Hochkönig Straße, de Pass Thurn Straße, de Embacher Landersstraße, de Rauriser Landerstraße en tussen beide deelstaten ook op de Gerlos-Alpenstraße. Voor het actuele overzicht op de wegen in Oostenrijk kijk je bij de ÖAMTC Verkehrsservice.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in