Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Carnavalsweek wordt een sneeuwrijk weekje

Wintersportredacteur

Nog even geduld en dan kunnen we ons weer gaan opmaken voor een winterse periode. Vandaag is het nog erg warm in de Alpen, maar vanaf morgen gaat het weer helemaal omslaan. Koud neemt weer de overhand en sneeuw komt weer richting de Alpen gebieden. Een goed teken, want na de extreem warme periode en zelfs regenval boven de 2.000 meter, kunnen de pistes het goed gebruiken. Meteorologen geven aan dat de carnavalsweek nog wel eens heel sneeuwrijk kan gaan worden.

Volgens Wintersportweerman Hajo gaat het vanaf morgen als eerste sneeuwen in de Noord Alpen. Een heerlijke verse laag sneeuw gaat de skigebieden weer omtoveren tot winterse werelden. Door de dalende temperatuur en een passerende neerslag zorgt dit logischerwijs voor verse sneeuw. In het weekend zijn ook de Zuidalpen aan de beurt waardoor Frankrijk weer beloond gaat worden. De carnavalspakken gaan dan ook flink ondergesneeuwd worden dit weekend, want het wordt een sneeuwrijk weekje. Een compleet ander gezicht dan vorig jaar, want toen hadden we in het carnavalsweekend stralend weer.

De carnavalsweek kan nog wel eens heel erg onstuimig worden. Zoals het er nu uit ziet gaat er veel sneeuw vallen en wordt het een weekje met oranje glazen skiën (mits je een beetje diepte wilt blijven zien). We kunnen ons dus weer gaan opmaken voor een sneeuwdump(je). Tot het weekend kunnen skigebieden lokaal rekening gaan houden met circa 20 tot 30 cm verse sneeuw, en de week erop zelfs met 50 cm sneeuwval. Heerlijk om te zien dat de weermodellen weer winterse voorspellingen afgeven. We houden jullie op de hoogte en met de carnavalsweek kun je gewoon je warme berenpak aantrekken. Ook wel eens lekker om niet zo te zweten in je favoriete carnavalspak toch?

Bekijk hieronder de weersomstandigheden voor Westendorf de komende dagen. Heel veel sneeuwvlokjes in het vooruitzicht. Deze voorspellingen zijn afkomstig van de website van Snowplaza.nl.

Weersvoorspelling

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in