Nieuwsalert per mail ontvangen

Brandweer Tirol moet ruim 200 keer uitrukken vanwege storm

Het was voor veel gebieden in Tirol afgelopen nacht een drama. Door een storm is er veel schade ontstaan aan wegen en gebouwen en de brandweer moest in minder dan 4 uur tijd meer dan 200 keer uitrukken. Dit gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Op dit moment zijn de brandweermannen nog druk bezig met het verwijderen van bomen van de wegen, waardoor het verkeer geen hinder meer gaat ondervinden van de storm. 

Op dit moment is het prachtig weer in Oostenrijk en lijkt er niks gebeurd te zijn. Toch is dit niet het geval en stonden de brandweerkazernes op scherp vannacht.

Het weer op dit moment!

Een paar uur daarvoor was dit wel anders en maakte de brandweerlieden overuren om alle storingen te verhelpen.

Om 21.45 uur gisteravond waren er bij de brandweer 218 meldingen gemeten. In totaal zijn er ruim 65 brandweerkorpsen ingezet om de storingen te verhelpen. Het ging hier voornamelijk om overstromingen, omgevallen bomen en elektriciteitspalen die het begaven. De meeste schade is gemeld in Wattens en Kolsass en later verplaatste dit naar het district Kufstein.

Foto: Michael Kapfere

Op een landweg in Soll viel een boom op een rijdende auto. De vier inzittende konden ongedeerd het voertuig verlaten. Ook in Innsbruck is veel schade gemeld. Er werden windstoten van 90 kilometer per uur gemeten.

Bron: TT.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in