Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouwupdate: verbinding Maiskogel – Kitzsteinhorn bijna klaar

Bouwwerkzaamheden Maiskogel Kitzsteinhorn

© ORF.at, screenshot video

Wintersportredacteur

In 2017 werd bekend gemaakt dat de Kitzsteinhorn en Maiskogel met elkaar verbonden gingen worden. Ideaal, want dat betekent nog meer aaneengesloten pistekilometers! De bouw van de verbinding is echter een flinke klus, die men in twee fases gaat volbrengen. De afgelopen jaren is er flink gebouwd en nu is het einde gelukkig in zicht. In dit artikel geven we je een bouwupdate.

Verbinding Maiskogel – Kaprun

Skigebied Zell am See – Kaprun bestaat uit drie deelskigebieden: Schmittenhöhe, Maiskogel en Kitzsteinhorn. Samen zijn ze goed voor ruim 130 km aan pistes. De drie skigebieden zijn niet onderling met elkaar verbonden en dus moet je met de skibus of auto om naar een ander deelskigebied te gaan. Gelukkig komt daar vanaf aankomend skiseizoen voor een deel verandering in.

De afgelopen twee jaar is men druk bezig met de verbinding tussen de Maiskogel en Kitzsteinhorn. Ruim 80 miljoen euro is in het project geïnvesteerd. Het merendeel van de werkzaamheden is inmiddels voltooid en het einde lijkt in zicht te zijn.

 

Een flinke klus

De bouw van de verbinding is een flinke klus. Dat komt mede door het terrein waarop de gondel richting de gletsjer wordt gebouwd. Omdat hier maar een paar palen kunnen staan, wordt er gebruik gemaakt van een speciaal soort kabel. Die zijn met de ‘Spleißen’ techniek in elkaar geweven. Dit lijkt een beetje op vlechten en wordt met de hand gedaan (zie onderstaande video). Deze lift is de eerste met drie kabels in het Salzburgerland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kitzsteinhorn – DER GLETSCHER (@kitzsteinhorn_official) op

Lees hier meer en bekijk nog een video over de update

Meer comfort

De verbinding tussen de Maiskogel en Kitzsteinhorn biedt niet alleen meer comfort aan de skiërs, maar ook aan de weggebruikers. In het hoogseizoen waren er regelmatig files naar de gletsjer. Die moeten met deze verbinding tot de verleden tijd behoren.

Verbinding met het Skicircus

Op dit moment zijn ze ook bezig met een andere verbinding in het skigebied. Vanaf skiseizoen 2019/2020 is de Schmittenhöhe verbonden met het Skicircus en heb je met één skipas toegang tot ruim 400 km aan pistes. Meer informatie en een bouwupdate lees je in onderstaand artikel.

Foto-update: gondels hangen aan de zellamseeXpress

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in