Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: gigantisch project bij Jandri Express in Les 2 Alpes

Wintersportredacteur

Er wordt nu echt gas gegeven bij de bouw van de Jandri Express in Les 2 Alpes! De afgelopen maanden werden er al grote stappen gezet in de modernisatie van deze belangrijke skilift. Nu, na het zomerskiseizoen, staat niets meer in de weg om door te pakken. In de winter 2024/2025 sta je, als alles volgens planning verloopt, in 17 minuten op 3200 meter in het skigebied met de nieuwe Jandri Express!

Nieuwe lift Jandri Express in Les 2 Alpes

De voorbereidingen voor de renovatie van de Jandri Express in Les 2 Alpes lopen al jaren. Dit is een gigantisch project dat waarschijnlijk vanaf december 2024 klaar is. Het wordt een grote verbetering want de lifttijd wordt van 40 naar 17 (!) minuten verkort. Sinds deze week kan er in het skigebied alles op alles gezet worden bij de verbouwing, het zomerskiseizoen is namelijk afgelopen. Dat wordt aftellen tot de grote oplevering van de nieuwe Jandri Express in Les 2 Alpes!

Een belangrijke lift

De Jandri Express is een van de belangrijkste liften in het skigebied. Het is een flinke klus om de lift van bijna zeven kilometer lang te vernieuwen. De afgelopen maanden is er al gewerkt aan dit project. Er komt een compleet nieuwe lift en een gloednieuw middenstation. In plaats van 20 personen kunnen er met de nieuwe lift 32 personen per cabine omhoog in de toekomst. Hiermee is de capaciteit flink verhoogd en kunnen er 3000 personen per uur met de lift omhoog vervoerd worden. De Jandri Express brengt wintersporters naar 3200 meter hoogte in het Franse skigebied.

Meer feiten en cijfers over deze nieuwe lift ›

Bouw-update: juli

Op verschillende hoogtes in Les 2 Alpes wordt er momenteel gebouwd. De eerste contouren van de liftgebouwen worden weer zichtbaar en er is al veel gebeurd. De werkzaamheden gaan gewoon door, ondanks dat het gebied op dit moment volop bezig is met het zomertoerisme. Grote kranen staan op 1650, 2600 en 3200 meter hoogte om de nieuwe Jandri Express gereed te krijgen voor december 2024.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in