Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Boom valt op gondellift met inzittenden in Zuid-Tirol

Wintersportredacteur

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur is in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol een boom op een gondellift gevallen. De boom viel tegen een met tien personen bezette gondel aan. Dat gebeurde vanwege storm in de regio.

De cabine werd door de boom tegen een liftpaal aangedrukt. De tien inzittenden van de gondel kwamen met de schrik vrij, maar moesten wel worden geëvacueerd uit de cabine. Door de veiligheidssystemen kwam ook een gondel stil te staan die op weg was naar beneden. In totaal moesten dertien personen uit de lift worden gehaald. Wij kunnen ons voorstellen hoe de personen zijn geschrokken, zeker met het tragische ongeluk van twee maanden geleden in gedachte.

Skilift in de winter

De gondellift in kwestie is de Mühlbach-Meransen lift (Meransnerbahn), die inzittenden vervoert van 774 meter hoogte in Mühlbach naar 1404 meter hoogte in Meransen. De in 1957 gebouwde gondel maakt deel uit van het skigebied Gitschberg Jochtal. In de zomer vervoert de 12-persoons lift voornamelijk wandelaars. Op de kaart hieronder zie je de ligging van de lift.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in