Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Boer filmt enorme lawine waarbij 5 Fransen betrokken waren

Wintersportredacteur

In Zuid-Tirol is afgelopen zaterdag een groep tourskiers meegenomen door een enorme lawine. Een boer heeft de lawine toevallig gefilmd en laat zien hoe enorm de schuivende sneeuwmassa is. Vier Franse toerskiers werden meegenomen, maar konden zichzelf uiteindelijk uitgraven en verder naar beneden skiën. Gelukkig hebben we de indrukwekkende video nog die door ORF is gedeeld. 

De groep bestond uit acht Franse personen en bevonden zich op een hoogte van 2.453 op de Jochgrubenkopf toen de lawine ontstond. Kort voor 11.00 uur bevond de groep zich op de noordhelling en veroorzaakte de enorme lawine. Door de ene lawine ontstond de andere en begon de enorme sneeuwmassa te glijden. De bergredding heeft aangegeven dat de groep een veel te groot risico heeft genomen. Met deze omstandigheden zo een helling nemen is onverantwoord en zeker als het lawinegevaar 3 is op een schaal van 5. 

Lawinediensten waarschuwen massaal voor de gevaren buiten de geprepareerde pistes. De onderlaag is erg onstabiel en de afwisselende weersomstandigheden van afgelopen weken zorgt voor verhoogd risico. De beelden van de enorme lawine kun je in bovenstaande video bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in