Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre nacht in gondel: snowboarder vergeten in skilift

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Dit is misschien wel de nachtmerrie van elke wintersporter… In Californië, in het skigebied Heavenly Ski Resort, heeft een vrouw 15 uur lang vastgezeten in een gondellift. Een paar minuten voor sluitingstijd nam ze de lift omlaag naar het dal, maar rond 17.00 uur kwam de lift tot stilstand en deze kwam tot de volgende ochtend niet meer in beweging.

Nacht vast in de skilift

Monica Laso stapte vorige week donderdag aan het einde van de skidag in South Lake Tahoe in Heavenly Ski Resort in de gondel om terug naar het dal te keren. Ze was te uitgeput om de laatste afdaling te maken en werd daarom door de liftmedewerker van het skigebied naar de lift begeleid. Slechts een paar minuten nadat ze was ingestapt, rond 17.00 uur, kwam de lift tot stilstand.

Hulpeloos zonder telefoon…

De wintersportster had geen telefoon bij zich en kon dus alleen om hulp roepen vanuit de gondel. Toen Monica niet meer van de berg afkwam, gaven haar vrienden haar als vermist op na een lange zoektocht. Ze was die dag onderweg met een hele groep. Pas de volgende ochtend, toen de lift weer werd opgestart, kwam het personeel erachter dat Monica de hele nacht vast had gezeten. Gelukkig is er niets gebeurd en heeft ze de nacht, met temperaturen onder de nul graden, goed doorstaan.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren?

Vanuit het skigebied is er inmiddels een reactie gekomen. Er is een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. De veiligheid van gasten is voor het skigebied erg belangrijk. Dit incident benadrukt het belang van noodplannen en passende opleidingen voor het personeel. Hopelijk wordt er na het onderzoek duidelijk hoe dit mis heeft kunnen gaan…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in