Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre beelden: webcams in de Alpen kleuren oranje door Saharastof

Wintersportredacteur

Gisteren schreven we in het weerbericht al dat er Saharastof onderweg was naar de Alpen. De webcams laten zien dat dat inmiddels is aangekomen. De lucht van veel gebieden kleurt letterlijk oranje door het stof en op sommige plekken is het stof zelfs op de pistes terecht gekomen. Dit levert onderstaande bizarre webcambeelden op en ook voor de mensen die op het moment in de Alpen zijn, moet het een bijzondere ervaring zijn.

Saharastof in de Alpen

Het mooie weer van afgelopen weken moet plaatsmaken voor bewolking. Deze komt vanuit de zuidelijke poolstreken, over de Sahara richting de Alpen. Hierdoor wordt veel Saharastof door die bewolking meegenomen richting Europa. In veel gebieden is de zon ver te zoeken vandaag en heeft de bewolking de overhand. Dat gaat gepaard met vrij hoge temperaturen, dus niet echt ideaal wintersportweer aangezien de warmte door het dichte wolkendek lang blijft hangen. Dit wolkendek zit ook nog eens vol met stof uit de Sahara, wat overdag zorgt voor een oranje gloed op veel plekken in de Alpen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar een bijzonder spektakel is het wel. Naar verwachting blijft de bewolking met Saharastof de komende dagen nog boven de Alpen hangen.

Oranje webcambeelden

Ik denk dat ik nooit eerder zulke oranje luchten heb gezien op de webcambeelden uit de Alpen. Een bizar verschijnsel, zeker als je op dat moment op de latten staat. Zit je nu, net als ik, achter je bureau in Nederland? Bekijk dan onderstaande webcambeelden maar eens. Dan kun je je wel voorstellen dat het een bizarre ervaring moet zijn om nu in de Alpen te zijn.

Ehrwalder Alm
Lech am Arlberg
Patscherkofel Innsbruck
Ehrwald

Axamer Lizum
Sölden
Samnaun
Ischgl
Hochsölden

Schnalstal
Nebelhorn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in