Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bergtoppen in de Alpen kleuren wit

© Pixabay

Wintersportredacteur

Deze tijd van het jaar is altijd spannend! De vraag die bij ons allemaal speelt is: wanneer gaat de eerste sneeuw vallen?! September is begonnen en dat is toch wel een duidelijk einde van het zomerseizoen en de onofficiële start van het winterseizoen. Dus vanaf nu gaat we ons klaarmaken voor de winter en sneeuw is daarbij toch wel een hele belangrijke factor.

De eerste sneeuw is gevallen

De weersvoorspellingen zijn nog een beetje wisselvallig. De ene dag is het op de hoge bergtoppen nog ruim boven de 0 graden en soms dalen de temperaturen al onder het vriespunt. Maar de eerste berichten uit de skigebieden over sneeuw beginnen te komen! Ongeveer twee maanden werden we verrast door een vers laagje sneeuw op de Dachstein Gletscher. Daarnaast kwam er gisteren een bericht uit Val Thorens over de eerste sneeuwvlokjes op de toppen.

Besneeuwde toppen

Op meerdere hoge punten in de bergen wordt het steeds kouder en begint de sneeuw te komen. Volgens Snowplaza wordt bijvoorbeeld op de Kitzsteinhorn de komende dagen sneeuw verwacht. We houden nauwlettend de webcambeelden in de gaten!

Mooie beelden van de Tisenjoch

De webcambeelden van de Tisenjoch (3200 m) van vanochtend zijn indrukwekkend! Dit willen we zien in deze tijd van het jaar. De Tisenjoch is onderdeel van de ‘Ötzi Glacier Tour’ en staat bekend als vindplaats van de beroemde gletsjermummie. De top ligt in de buurt van de Schnalstaler Gletscher in het Italiaanse Zuid-Tirol. Op deze gletsjer kun je 30 kilometer aan pistes vinden waar je meestal tot begin juni kunt skiën.

Het heeft een groot gedeelte van de nacht gesneeuwd! Bekijk hier alle live webcambeelden.

Sneeuwval op de Zugspitze

Het heeft ook gesneeuwd op de Zugspitze in Duitsland! Hoewel het nog niet indrukwekkend veel is en de sneeuw waarschijnlijk binnenkort weer gesmolten is, is dit wel een leuk begin van het winterseizoen. We kijken uit naar meer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in