Nieuwsalert per mail ontvangen

Beren en gorilla’s zien vanuit de gondel

Gondels zijn hot. De tijd dat ze voornamelijk in skigebieden voorkomen is geweest. Je vindt ze in Londen, Berlijn en in nog veel meer steden. Zelfs hotels hebben tegenwoordig hun eigen gondel. Deze gondel is echter wel weer een bijzondere. De gondel van Leitner Ropeways loopt direct over het Cabárceno Nature Park, waardoor de inzittenden vanuit de gondel op allerlei exotische dieren neerkijken.

Vanaf september dit jaar kunnen bezoekers van het Cabárceno Nature Park in Spanje vanuit de lucht genieten van 120 verschillende diersoorten, bossen en meren. In plaats van een ritje door het park in de auto, op de fiets of met de benenwagen kijken de bezoekers door de panoramaglazen. Een speciale feature aan de cabines: ze hebben een glazen bodem. Niets voor mensen met hoogtevrees dus.

Diervriendelijk bouwen
De dieren zullen we even hebben opgekeken van de nieuwe lift, maar tijdens de bouw is er alles aan gedaan om de dieren geen overlast te bezorgen. Er zijn zelfs speciale drones ingezet om de liftkabels te spannen, zodat de beren en nijlpaarden van hun rust konden genieten tijdens de werkzaamheden. Ook nu de lift in werking is hebben de dieren er maar weinig last van. Dankzij de DirectDrive en LeitDrive is het geluid en de uitstoot nihil. Per uur kunnen 1.000 mensen door de lucht geslingerd worden met 4 meter per seconde.

 

Cabárceno Nature Park
Het Cabárceno Nature Park ligt in het noorden van Spanje in de provincie Cantabrië. Het park ligt in een regio waar vroeger geld verdiend werd door de ijzermijnen en is 750 hectare groot. In het park wonen meer dan 1.200 dieren van vijf continenten.

Hieronder nog enkele foto’s van liftbouwer Leitner van de lift.

cabarceno-nature-park2cabarceno-nature-park1cabarceno-nature-park

 

Doppelmayr bouwt gondel met airco in China

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in