Nieuwsalert per mail ontvangen

Bedrijf produceert sneeuw met nieuwe technologie

De skigebieden in Oostenrijk kunnen wel wat extra sneeuw gebruiken. Zeker de laaggelegen skigebieden en de skigebieden met minder efficiënte kunstsneeuw voorzieningen hebben het zwaar. Een bedrijf in Perchtoldsdorf (district Wenen) springt hier slim op in door te beweren een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld voor het produceren van sneeuw. 

De gepatenteerde technologie wordt momenteel getest. “Het is ons opgevallen dat in skigebieden de pistes bijzonder hart en ijzig zijn en vervolgens met kunstsneeuw geprepareerd worden. Dat willen wij anders”, aldus woordvoerder van het bedrijf Michael Bacher. De nieuwe methode zorgt voor een hogere sneeuwdichtheid wat daaropvolgend weer resulteert in een betere onderlaag met meer grip. Door de nieuwe technologie kan er met 1 kubieke meter water, bijna 15 kubieke meter sneeuw gemaakt worden.

Het bedrijf Neuschnee GmbH geeft op hun website aan dat het een spin-off is van de Universiteit voor Hulpbronnen in Wenen en de Tecnische Universiteit in Wenen. Het belangrijkste doel op dit moment is dat de skigebieden voorzien worden van sneeuw. In Obergurgl-Hochgurlg (Ötztal) heeft het bedrijf een open-air laboratorium.

Bron: Noe.orf.at

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in