Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Bad Kleinkirchheim gestart met bouw nieuwe 6-persoons Spitzeckbahn

Wintersportredacteur

Gisteren was het eindelijk zo ver: de bouw van de nieuwe 6-persoons Spitzeckbahn in Bad Kleinkirchheim is van start gegaan. Als alles volgens plan verloopt, kun je aankomende winter al gebruik maken van de nieuwe lift. En dat is niet het enige nieuwtje in het skigebied!

De eerste Doppelmayr D-Line van Karinthië

Aankomende winter geniet je van nog meer comfort in Bad Kleinkirchheim. Op 22 juli zijn de laatste onderhandelingen afgerond en gisteren is het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe 6-persoons Spitzeckbahn gegeven. De nieuwe stoeltjeslift vervangt de in 1965 geopende Spitzeck sleeplift en wordt de eerste D-Line variant van Doppelmayr in Karinthië. Vanaf het bergstation heb je straks toegang tot de Spitzeckabfahrt en Mallnockabfahrt. Daarnaast zorgt de lift voor een belangrijke verbinding met de pistes van Nockalm / Scharte.

Meer investeringen

De nieuwe lift is niet de enige investering in Bad Kleinkirchheim. Ook de aangrenzende piste en kunstsneeuwinstallaties worden aangepakt. Daarnaast werkt het skigebied aan een nieuwe rodelbaan waar je het hele jaar door gebruik van kunt maken. De geplande opening voor de ‘Kaiserburg Bob’ staat gepland voor oktober 2020.

Feiten & cijfers nieuwe 6-persoons Spitzeckbahn

Benieuwd wat je van de nieuwe 6-persoons Spitzeckbahn stoeltjeslift in Bad Kleinkirchheim kunt verwachten? We zetten de feiten en cijfers voor je op een rijtje.

  • Soort lift: D-Line stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Aantal stoeltjes: 42
  • Lengte traject: 864 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 3,3 minuten
  • Capaciteit: 2300 personen per uur
  • Fabrikant: Doppelmayr

Wintersport in Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim is een redelijk onbekende wintersportbestemming in Karinthië. Samen met het nabijgelegen St. Ostwald, deelt het dorp een skigebied met ruim 100 km aan pistes. Het merendeel daarvan is rood en dat maakt dit gebied vooral ideaal voor gevorderde wintersporters. Bad Kleinkirchheim is een sfeervol dorp. Hoewel de Romeinen hier nooit zijn geweest, zou je dat bijna wel denken. Ze noemen dit ook wel de geboorteplaats van de wellness cultuur. Je vindt hier meerdere kuuroorden, spa’s en andere wellness centra. Perfect voor iedereen die een beetje ontspanning na het skiën wel kan waarderen.

Wil jij aankomend seizoen op wintersport in een vakantiepark in Oostenrijk? In Bad Kleinkirchheim kun je overnachten in Landal Bad Kleinkirchheim. Boek je accommodatie hier met kortingen tot wel 20%!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in