Nieuwsalert per mail ontvangen

Automatische kortingen met digitaal vignet

Zoals je waarschijnlijk wel al weet kun je in Oostenrijk vanaf komend jaar gebruik maken van een digitaal vignet. Wat daaraan ook handig is, is dat de korting voor bijvoorbeeld de Brenner- of Arlbergtol automatisch berekend wordt. Met het fysieke vignet was dat niet het geval.

40 euro korting

Als je beschikt over een jaarvignet voor de Oostenrijkse snelwegen en je wilt ook nog eens een jaarvignet kopen voor bijvoorbeeld de Brennerpas, dan is het mogelijk om 40 euro korting te krijgen. Vooralsnog moest je om die korting te krijgen de code invoeren die op de sticker van het jaarvignet stond of die laten zien aan de kassa.

Automatische korting

Met de komst van het digitale vignet herkent het systeem aan de hand van je kenteken of je al een jaarvignet hebt. Na die kentekencheck wordt ook automatisch de korting van de prijs afgehaald. Bij de fysieke variant van het vignet blijft alles bij het oude.

 

Digitaal vignet

Het digitale vignet werd onlangs geïntroduceerd in Oostenrijk en is nu te koop voor 2018. Met het digitaal vignet hoef je geen sticker meer op je ruit te plakken om op de Oostenrijkse snelwegen te rijden. Als je een digitaal vignet aanschaft wordt dat gekoppeld aan je kenteken. De controlecamera’s checken dan aan de hand van je kenteken of je een vignet hebt aangeschaft. Voorlopig blijft ook het fysieke vignet bestaan, dat is ‘kersenrood’ in 2018.

Digitaal vignet Oostenrijk: zo werkt het

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in