Nieuwsalert per mail ontvangen

Audi laat atleten trainen in windtunnel

Als alpineskiër telt maar een ding. Dat is de tijd op de klok als je over de finishlijn bent gekomen. Die tijd moét beter zijn dan die van al je tegenstanders. Om daarvoor te zorgen is aerodynamica zeer belangrijk. Daarom laat Audi haar atleten gebruik maken van de windtunnel.

Ook in de zomer gaan de trainingen voor de skiërs gewoon door en onlangs was het de beurt aan het Zwitserse alpine racers voor een uitstapje naar het Audi Centrum in Ingolstadt. Hier worden voor elke racer persoonlijk de meest aerodynamische houdingen uitgezocht, waar de sporters in de wedstrijd hun voordeel mee kunnen behalen.

LEES OOK: Pro skiërs van Audi doen mee aan geniale marketingactie

Normaal gesproken wordt de tunnel gebruikt om de aerodynamica van de Audi’s te testen, maar dit is een prima ander doel. Daarom wordt de tunnel ook al jaren door de door Audi gesponsorde sporters gebruikt. Niet alleen de alpine skiërs komen langs, maar ook de bobsleeërs, zeilers, skispringers, en zwemmen komen langs voor advies.

Dit keer was het de beurt aan vijf atleten uit het Zwitserse team, te weten Beat Feuz, Jasmine Flury, Mirena Küng, Marc Gisin en Mauro Caviezel. Het lijkt ons ook wel gaaf om er eens in te staan, ook al gaat het ons natuurlijk niets brengen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in