Nieuwsalert per mail ontvangen

ANWB verwacht minder wintersporters in 2013-2014

Sneeuwval Oostenrijk winter dumpDe ANWB heeft laten weten komend winterseizoen (2013-2014) minder wintersporters te verwachten op de piste dan vorig jaar. Naar verwachting zal het aantal wintersporters dit jaar onder de 1 miljoen blijven. Waar wel een toename aan wintersporters verwacht wordt zijn de kortere bestemmingen als het Sauerland en de Ardennen.

De last-minute boekingen zullen naar verwachting weer in trek zijn deze winter onder de wintersporters. Ook dit jaar is er weer gekeken welk wintersportland de meeste bezoekers zal gaan trekken. De tv reclames, radio commercials en billboards met reclame boodschappen van skigebieden vliegen je momenteel om de oren. Ondanks dat Frankrijk druk bezig is met de naamsbekendheid te vergroten, staat Oostenrijk met 58% wederom bovenaan. Frankrijk heeft met 16% de tweede plek gevolgd door Duitsland (12%), Zwiterserland (4%) en Italie (4%).

Hierbij zijn de wintersportgebieden in Tirol en Salzburgerland de grootste toeristentrekkers van Oostenrijk, de Alpen in Frankrijk en het Sauerland in Duitsland.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in