Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Amerikaanse skiester lelijk gewond na crash tijdens training

Wintersportredacteur

Waar gesport wordt, gebeuren ongelukken. Zeker op hoog niveau, waar sporters steeds weer het randje van hun kunnen opzoeken. De skisport is daar geen uitzondering op. Dat blijkt ook maar weer na een crash van de Amerikaanse skiester Alice Merryweather tijdens een training in Saas-Fee vorige week. Vooral de wonden in haar gezicht zijn opmerkelijk, maar dat is haar minste zorg.

Merryweather is voor het zesde jaar deel van het US Ski Team en was aan het trainen voor haar comeback. Vorig jaar heeft ze een groot deel van het seizoen overgeslagen vanwege haar strijd tegen anorexia nervosa. De downhill training in Saas-Fee (en daarbij waarschijnlijk haar seizoen) kwam echter abrupt ten einde na een ernstige val. Met bijna 130 km/u ging ze onderuit, waarbij ze haar linker kuit- en scheenbeen brak. Daarnaast raakte ook haar gezicht ernstig beschadigd door de glijpartij over het gletsjerijs.

Olympische droom in duigen?

De 24-jarige Merryweather deed in 2018 voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. In PyeongChang deed ze niet mee om de prijzen, maar haar doel was om dat dit seizoen wel te doen. Deze Olympische droom lijkt nu in duigen te vallen vanwege een lange herstelperiode die eraan komt. Wij hopen dat ze snel kan herstellen en weer op de latten staat.

Heftige foto’s

Merryweather deelde enkele dagen geleden foto’s van zichzelf na de crash op social media. Die foto’s zijn niet voor mensen met een zwakke maag. Alhoewel ze nog kan lachen, ziet ze er erg toegetakeld uit. Ze geeft zelf ook nog waarschuwing aan mensen die willen swipen en die is niet voor niets.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in