Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

AlpinExpress Pass: extra voordelig met de trein naar Frankrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een wintersport met de trein naar Frankrijk is niet alleen de meest duurzame optie, maar dankzij de AlpinExpress Pas ook nog eens een hele voordelige. De Franse bergdorpen Morzine, Avoriaz en Les Gets hebben de handen ineengeslagen om reizen met de trein te stimuleren. Met de AlpinExpress Pass profiteer je van korting op onder andere skipassen, accommodaties, skihuur en skilessen.

Extra korting met de AlpinExpress Pass

Het klimaat verandert en wereldwijd stijgen de temperaturen. Zo ook in de Alpen. De reis van en naar de skigebieden beslaat een groot percentage in de totale CO2-uitstoot van de wintersportvakantie. Zeker als je met het vliegtuig op wintersport gaat. De trein is de meest duurzame optie van allemaal, maar niet altijd de goedkoopste. Gelukkig bieden de Franse skidorpen Morzine, Avoriaz en Les Gets daar een oplossing voor: de AlpinExpress Pass. Met deze pas is een wintersport met de trein naar Frankrijk extra voordelig en ook in de zomermaanden profiteer je van veel voordeel. Je krijgt onder andere de volgende kortingen:

  • Tot 10% korting bij diverse restaurants
  • Tot 10% korting op transfers
  • Tot 10% korting bij diverse accommodaties
  • Tot 10% korting op skipassen voor Morzine-Les Gets (onderdeel Les Portes du Soleil)
  • Tot 10% korting op uitstapjes
  • Tot 10% korting op skiles en skimateriaal

Hoe werkt de AlpinExpress Pass?

Lijkt het je wel wat, een wintersport met de trein naar Avoriaz, Les Gets of Morzine? Beide skidorpen zijn uitstekend per trein te bereiken. Het dichtstbijzijnde treinstation is Cluses, op zo’n 30 km van Morzine en Les Gets en op zo’n 40 km van Avoriaz. Dit station is te bereiken met onder andere de TGV en Eurostar. Bij aankomst kun je met korting van de AlpinExpress Pas een transfer naar de skidorpen boeken.

Nadat je een treinticket hebt geboekt, vul je op de website van Montagne Verte je gegevens in. Je hebt onder andere het aankoopbewijs van de treintickets, de volledige namen van de passagiers en de aankomst- en vertrekdata nodig. Vervolgens ontvang je een certificaat (PDF) en die kun je gebruiken voor het boeken van alle overige zaken.

Wintersport in Morzine Avoriaz

Morzine, Les Gets en Avoriaz zijn onderdeel van het gigantische skigebied Les Portes du Soleil. De ruim 600 pistekilometers liggen in zowel Frankrijk als Zwitserland en bieden voor ieder wat wils. Je kunt een skipas aanschaffen voor het complete skigebied, maar ook voor alleen Les Gets-Morzine (48 liften, 71 pistes) of alleen Avoriaz (35 liften, 51 pistes). Elke dag kun je hier de mooiste tochten skiën en voor beginners zijn er ontzettend veel brede, blauwe pistes aanwezig. De après-ski na afloop is gezellig en ook heb je een ruime keuze aan restaurantjes voor een heerlijk diner ’s avonds of alternatieve wintersportactiviteiten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in