Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Aankomende winter nieuwe 10-persoons gondel voor Ladurns

Wintersportredacteur

Het kleine, maar fijne en zeer familievriendelijke Ladurns timmert lekker aan de weg. Tijdens skiseizoen 19/20 werd hier een nieuwe stoeltjeslift in gebruik genomen en ondanks de bizarre coronawinter, heeft het skigebied besloten ook nu weer te investeren. De 4-persoons Ladurns stoeltjeslift uit 1999 wordt in de aankomende maanden vervangen door een moderne 10-persoons gondel van LEITNER.

Als alle bouwwerkzaamheden volgens plan verlopen, kun je er aankomende winter al gebruik van maken.

Nieuwe 10-persoons Ladurns gondel

Na ruim 20 jaar trouwe dienst heeft de 4-persoons Ladurns stoeltjeslift vorige winter haar laatste rondes gedraaid. In de aankomende maanden wordt de stoeltjeslift vervangen door een moderne 10-persoons gondel. Wederom eentje van fabrikant LEITNER. De nieuwe lift betekent niet alleen meer snelheid, maar ook meer comfort én capaciteit. Daarnaast belooft de gondel een echte blikvanger te worden voor het skigebied. In het vernieuwde dalstation komt straks een skiverhuur, een skidepot, het kantoor van de skischool en een kassa waar je skipassen kunt kopen. Verder krijgt de nieuwe 10-persoons Ladurns gondel een middenstation met een nieuwe piste voor beginners.

Specificaties nieuwe lift

Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten van de nieuwe 10-persoons Ladurns gondel? We hebben de feiten en cijfers voor je op een rijtje gezet.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per stoeltje: 10
  • Hoogte dalstation: 1140 meter
  • Hoogte bergstation: 1730 meter
  • Lengte traject: 1623 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: +/- 5 minuten
  • Capaciteit: 2000 personen per uur
  • Fabrikant: LEITNER

Op wintersport in Ladurns

Ben jij op zoek naar een klein en fijn familievriendelijk skigebied in Zuid-Tirol? Dan is het absoluut de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van Ladurns. Het skigebied ligt in het Wipptal, een nog redelijk onontdekte skiregio waar ook de skigebieden Ratschings-Jaufen en Rosskopf toe behoren. Het is een van de eerste skigebieden die je tegenkomt na de Brennerpas. Ladurns telt ruim 15 km aan pistes. Voor beginners en kinderen is er een brede oefenweide met drie lopende banden en bij Fichti’s kinderland leren de allerkleinsten spelenderwijs hun eerste bochtjes draaien.

Naast fijn skiën kun je hier ook op en top genieten in de knusse berghutten. Hier serveren ze de lekkerste gerechten uit de Oostenrijkse en Zuid-Tiroolse keuken: het beste van twee werelden dus. Tot slot mag ook een ritje op de 6,5 km lange natuurlijke rodelbaan niet ontbreken tijdens je wintersport in Ladurns.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in