Skiërs met ski's op de nek in het Skicircus

saalbach.com, Mirja Geh

Dit moet je echt gedaan hebben in het Skicircus

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zal je je niet snel vervelen. Op ieder moment van de dag valt er hier wel iets te beleven. Van ’s morgens als eerste de piste afdalen, tot nachtbraken in de après-ski. Je wintersport in het Skicircus is niet compleet wanneer je deze dingen niet hebt gedaan!

1. Schattberg Nordabfahrt

Het Skicircus beschikt over 270 kilometer aan pistes. Een afdaling die je zeker moet skiën is de Schattberg Nordabfahrt naar Saalbach. Deze pittige dalafdaling overbrugt ruim 1000 hoogtemeters en is één van de langste én steilste pistes van het Skicircus.

2. The Challenge skitocht

Kilometers maken! Wanneer je alle hoeken en pistes van het Skicircus wil ontdekken moet je je wagen aan de The Challenge. Deze skitocht is 68 km lang en komt langs alle dorpen van het Skicircus.

3. Freeriden op de Lärchfilzkogel

Freeriders zitten goed in het Skicircus. De faciliteiten en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Op onder andere de Lärchfilzkogel boven Fieberbrunn, vallen fantastische poederafdalingen te maken.

Freeriden in het Skicircus
© saalbach.com, Mirja Geh

4. Avondskiën

Bij wie de wintersporthonger in de avonduren nog niet is gestild, kan gaan avondskiën. Van maandag tot zaterdag kun je bij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm skiën op de verlichte piste, de funslope en in het snowpark. Ook Leogang beschikt over een verlichte avondpiste.

5. Après-ski

De après-ski blijft een belangrijke reden om voor een wintersport in het Skicircus te kiezen. Er zijn tal van gezellige skihutten en bruisende bars waar het feest doorgaat tot in de vroege uurtjes. Welke bar is jouw favoriet?

6. Een event bijwonen

In het Skicircus wordt de hele winter lang van alles georganiseerd. Van 22 tot 28 februari 2019 vindt de Freeride World Tour plaats en van 15 tot 31 maart 2019 wordt het White Pearl Mountain Days muziekevenement georganiseerd.

7. Lopen over de Golden Gate Bridge van de Alpen

Wie de pistes een middagje links laat liggen, moet de Golden Gate Bridge van de Alpen bezoeken. Deze hangbrug ligt aan het einde van het dal, is 200 meter lang en hangt 42 meter boven de grond.

Golden Gate Bridge van de Alpen
© saalbach.com, Mirja Geh

8. Rodelen

Rodelen staat bij jong en oud garant voor plezier. Het Skicircus beschikt over diverse rodelbanen (o.a. op de Reiterkogel en bij het Spielberghaus). Liever snowtuben? Dit is mogelijk bij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm.

9. Off-road rijden met quads

In het Glemmy off-road park kun je met quads en 4×4 karts door de sneeuw scheuren. Neem het op tegen je vrienden in het off-road park met een oppervlakte van maar liefst 60.000m2.

10. Glaasje Schnapps drinken

Aan de voet van de Reiterkogel ligt Schnapps branderij Enn. Je kunt hier maar liefst 60 verschillende drankjes proeven. Zum Wohl!

11. Genieten!

Wat je zeker moet doen tijdens een wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is… genieten! Alle voorwaarden voor een onvergetelijke wintersport zijn hier aanwezig.

Landschap van het Skicircus met pistes
© Saalbach, Christian Wöckinger

Ook dit moet je doen in het Skicircus!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?