Carpoolen naar de sneeuw

Skiën is geen goedkope sport, dat weet iedereen. Maar wat skiën voor ons Nederlanders extra duur maakt, is dat we 1000 km bij de Alpen vandaan wonen. Om op brandstofkosten te besparen is carpoolen natuurlijk de oplossing. Dan moet je alleen wel weten waar je wintersporters kunt vinden die met je mee willen als je eigen vrienden een keer geen zin hebben.

Enkele jaren terug schreef ik al eens over Go-Shred en die website is nog steeds up-and-running. Speciaal voor wintersporters bieden zij de mogelijkheid aan om carpoolmaatjes te vinden. Hoewel de website nog steeds online is, is deze nog steeds niet doorgebroken in Nederland. Als je dus wil carpoolen richting jouw wintersportoord moet je ergens anders op zoek naar een lift of passagiers.

Een van de goed werkende optie is de openbare Facebook groep ‘Rit naar de sneeuw‘. Geen fancy app met handige features, maar gewoon mensen die op zoek zijn naar reisgezelschap. Een prima optie dus, maar niet even gebruiksvriendelijk.

Mocht je hier niet slagen, dan is een veel groter aanbod te vinden op BlaBlaCar.nl. De website heeft meer dan 10 miljoen gebruikers en wordt internationaal gebruikt. Goed voor je talen, want je kunt zomaar bij een Oostenrijker in de auto zitten. Bovendien vind je hier vaak al voor 50 euro een ritje naar je bestemming. Concurrent Toogethr werkt trouwens ook oké.

Als je ook hier niets kunt vinden, dan is er altijd nog een andere optie: carpoolen met heel veel mensen. Oftewel, met de wintersportbus. Natuurlijk vind je vele aanbieders van pendelbussen naar de sneeuw, maar wij zijn tevreden over Winterliner. Met de makkelijke widget hieronder vind je zo de busreis die je nodig hebt.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?