© SkiWelt

Nieuw in SkiWelt: van uitkijkplatform tot ijsbaan

In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental wordt flink geïnvesteerd en gebouwd deze zomer. Eerder schreven we al over de nieuwe Eibergbahn en de waterkrachtcentrale, maar er is nog meer nieuws komende winter. Van uitkijkplatform tot ijsbaan, dit kun je verwachten in het skigebied in de winter van 2024/2025.

27 miljoen aan investeringen

Net zoals andere moderne skigebieden staat SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental nooit stil in de ontwikkeling. Maart dit jaar wordt er echt lekker uitgepakt, met allerlei nieuwigheden. Sommige dingen zijn al af en aan andere zaken wordt nog gebouwd. Er is dit jaar zo’n 27 miljoen uitgetrokken voor vernieuwingen in het populaire gebied.

Nieuwe lift: Eibergbahn in Scheffau

Een van de grootste en belangrijkste vernieuwingen in de SkiWelt, wordt in Scheffau gedaan. Daar wordt een nieuwe lift gebouwd, de Eibergbahn. Wij namen afgelopen seizoen nog een kijkje bij de oude situatie en zullen dit seizoen ook zeker de nieuwe lift bezoeken, waar we al eerder over schreven. Meer weten? Lees dan meer over de nieuwe Eibergbahn.

Het dalstation van de nieuwe lift komt er zo uit te zien (© SkiWelt)

Eigen waterkrachtcentrale in Söll

De andere vernieuwing waar we al eerder over schreven is de nieuwe, eigen waterkrachtcentrale die in Söll wordt gebouwd. De liftmaatschappij in het dorp kan daarmee vanaf komende winter zo’n kwart van de benodigde energiebehoefte zelf opwekken. Weer een stap in de goede richting dus. Je kunt hier meer lezen over de Stampfanger waterkrachtcentrale in Söll.

Hier wordt binnenkort veel stroom opgewekt (© SkiWelt)

Nieuw waterreservoir en aangepaste piste in Westendorf

Om ook het produceren van kunstsneeuw te verduurzamen, wordt in Westendorf een nieuw waterreservoir aangelegd. Dat is de 90.000 m3 grote Aiblbodensee in de buurt van het middenstation van SkiWelt Westendorf. Daarmee moeten dalafdalingen en oefenpistes in het dal van Westendorf ook sneeuwzeker worden.

Stefan Grafl, managing director van de lokale liftmaatschappij vertelt: “Het doel is om technische sneeuw te kunnen maken op de dalafdalingen en alle gebieden dicht bij het dal, inclusief de populaire ski-in & ski-out oefenweide in het dorpscentrum, ook tijdens korte periodes waarin sneeuw gemaakt kan worden. Een ander voordeel is dat het water er al is in de herfst, wanneer het nodig is en ook beschikbaar is bij een veel koudere temperatuur, waardoor de kabelbanen nog duurzamer sneeuw kunnen maken. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden ook de pistes aangepast. Piste 110 bij de “Ellmerer Schlag” wordt verbreed, waardoor deze veiliger wordt.”

Het uitgraven van het waterreservoir is gestart (© SkiWelt)

Groot panoramisch uitkijkplatform in Brixen im Thale

In Brixen im Thale werd al eerder dit jaar gewerkt aan een groot uitkijkplatform bovenop de Zinsbergbahn. Deze is bereikbaar met lift of trap en geeft je en machtig uitzicht op de vele bergtoppen. Vanaf komende winter kunnen ook voetgangers gebruikmaken van het platform en genieten van het bergpanorama, want de Zinsbergbahn maakt ook deel uit van de SkiWelt winterwandelpas. Daarover later meer in dit artikel.

Denk er nog even een winterse omgeving bij, maar zo moet het eruit komen te zien (© SkiWelt)
Er kan al genoten worden van het uitzicht in de zomer (© SkiWelt)

Nieuw heksenkinderland met lopende band en ijsbaan

In Hochsöll wordt dit jaar een mooie omgeving voor kinderen gemaakt, die vrij toegankelijk is voor jong en oud. Bij het middenstation onder de Hexenwasser gondel vind je een natuurijsbaan, een winterspeelplaats, een kleine lopende band waar de kids kunnen kennismaken met skiën en een chillplek met ligstoelen. In het verwarmde ‘Lebkuchen’-huisje direct naast de ijsbaan kan voor de kids materiaal geleend worden om te glijden en spelen. Ook begint hier het nieuwe winteravonturenpad dat naar de Stöcklalm leidt.

Lekker spelen in de sneeuw deze winter in Hochsöll (© SkiWelt)

Nieuwe online 360 graden panoramatour

Voor wie niet kan wachten, kan nu thuis al de SkiWelt in de winter ontdekken. Dankzij een nieuwe online panoramatour kun je aan de hand van 360 graden foto’s een goed beeld krijgen van het mooie skigebied. De foto’s zijn gemaakt op prachtige dagen in de afgelopen winter. Dat is een kijkje waard. Bekijk hier de panoramabeelden van SkiWelt.

Uitbreiding van de SkiWelt winterwandelpas

Last but not least laat het skigebied weten dat de SkiWelt winterwandelpas uitgebreid wordt qua aanbod. Je kunt daarmee nu ook in de Zinsbergbahn stappen om te genieten van het uitzicht op het nieuwe uitkijkplatform. Die pas is speciaal voor wandelaars en is van 3-6 dagen verkrijgbaar bij de liftkassa’s. Hiermee kunnen wandelaars gebruik maken van 13 bergliften in het gebied. Je mag er als voetganger zonder skimateriaal twee keer per dag een lift mee omhoog en ook twee keer per dag een lift mee naar beneden.

Kortom: genoeg nieuws te ontdekken dus deze winter in SkiWelt!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?