Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Duurzame investering in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bergbahnen Söll in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental zet nog een stap richting duurzaamheid en energieonafhankelijkheid. Hoe? Er wordt een nieuwe waterkrachtcentrale gebouwd. Deze investering is niet alleen een win-win voor het milieu, maar ook voor de lokale economie en de toekomst van het skigebied.

Nog een duurzame innovatie in de SkiWelt

In een tijd waarin klimaatverandering en energietransitie steeds meer aandacht krijgen, komt Bergbahnen Söll met een nieuwe innovatie. De nieuwe waterkrachtcentrale komt bij het dalstation in Söll. Dit project zorgt niet alleen voor een stabiele energievoorziening, maar draagt ook bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. De energiecentrale gaat ongeveer 25% van de jaarlijkse energiebehoefte van het skigebied dekken. In de zomermaanden kunnen straks de gondelliften naar Hexenwasser en de Hohe Salve bijna volledige draaien met zelf opgewekte energie.

Details van de waterkrachtcentrale

De bouw is in juni begonnen en zal in december 2024, voor de start van het nieuwe skiseizoen worden afgerond.

  • Maximale vermogen: 380 kW
  • Jaarlijkse vermogen: 1.500.000 kW/h
  • Investeringskosten: € 2.500.000,-

Zo is het nu in Söll bij de bouw

Duurzaamheid in de SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is al jaren bezig met duurzaamheid en is inmiddels een van de meest duurzame skigebieden van de Alpen. Jaren geleden, in 1988, startte men al met het implementeren van milieuvriendelijke maatregelen zoals het optimaliseren van sneeuwkanonnen om water en energie te besparen. Daarnaast werd geïnvesteerd in energiezuinige skiliften en voerde het skigebied afvalscheidingssystemen in om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze nieuwe waterkrachtcentrale is nog een grote stap voor het duurzame skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in