Skiers in Skiwelt

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Mathäus Gartner

Deze dingen maken een wintersport in SkiWelt zo leuk

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een van de grootste en populairste wintersportbestemmingen onder de Nederlandse wintersporters. Het gebied is te bereiken vanuit negen gezellige dorpen en is zo groot, dat je minimaal een week nodig hebt om alles te verkennen. Zowel op als naast de pistes is genoeg te beleven voor jong en oud en de pistes zijn gevarieerd genoeg dat ieder type skiër hier een heerlijke wintersport kan beleven. Benieuwd wat een wintersport in SkiWelt nou zo leuk maakt? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Wintersport in SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental beschikt met 288 km aan pistes over meer dan genoeg mogelijkheden voor iedereen. Van beginner tot ver gevorderd en van jong tot oud, iedere wintersporter kan zich hier moeiteloos vermaken. En dat is niet alles. De drie Funparks, een iglodorp, 90 liften en ruim 80 berghutten waar je terecht kunt voor een pauze zorgen ervoor dat het je tijdens je wintersport aan niets ontbreekt. Er zijn tal van mogelijkheden voor beginnende skiërs op de brede blauwe pistes en de gevorderde wintersporter kan zich uitleven op de uitdagende rode en zwarte afdalingen. Kinderen kunnen perfect het skiën leren op de speciale oefenweides samen met de mascotte pinguïn Bobo. Wil je het hele skigebied zien? Ski dan de SkiWelt-Tour! Een pittige uitdaging, maar zeker de moeite waard!

uitzicht SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Tim Marcour

Dit maakt een wintersport in SkiWelt zo leuk

Een enorme keuze aan fijne pistes, heerlijk lunchen bij een knusse berghut en tal van activiteiten buiten de pistes. Het is slechts een kleine greep uit alles wat een wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zo leuk maakt. Hieronder vertellen we je hier meer over.

288 km aan pistes en 90 liften

Met zo veel pistekilometers hoef je je nooit te vervelen: het zijn er genoeg om iedere dag te variëren. Van deze 288 km aan pistes is het merendeel blauw en rood. Dat betekent dat er voor beginners genoeg mogelijkheden zijn om te oefenen en dat ervaren wintersporters heerlijk kunnen cruisen. Daarnaast is er voor de ervaren skiërs ook genoeg uitdaging te vinden in het gebied. Zij kunnen zich uitleven op de zwarte pistes en skiroutes. De Kandler-afdaling is een goede tip voor gevorderde skiërs, dit is een uitdagende piste met veel snelle passages.

80 authentieke berghutten

In totaal zijn er maar liefst 80(!) berghutten, restaurants en après-ski bars. Dat betekent dat er ongeveer om de 3,3 km een berghut te vinden is, zodat je altijd een mogelijk hebt om bij te tanken. Een tip is Rübezahl Alm. Hier kun je heerlijke traditionele gerechten eten en heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser. Een andere tip is de moderne berghut Choralpe. Deze berghut heeft een panoramisch terras en heerlijke Kaiserschmarrn.

berghut in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Tim Marcour

Een bezoekje aan het ALPENIGLU®-dorp

Deze ijzige wereld is leuk voor jong en oud. Het dorp bestaat uit 18 iglo’s en ligt bij de gondelbaan van Hochbrixen. Ieder half uur vinden er tentoonstellingen en rondleidingen langs de ijssculpturen plaats. De beleveniswereld bestaat onder andere uit een iglo hotel, kerk, restaurant, ijsbar en een zonnelounge. Omdat hetALPENIGLU®-dorp van ijs gemaakt is, kunnen drankjes uit ijsglazen uiteraard niet ontbreken. Tijdens de ijskunst expositie Iceland worden handgemaakte ijssculpturen van bekende kunstenaars onder een prachtig licht tentoongesteld.

Toegang tot 3 funparken

De funparks bieden een eersteklas freestyle ervaring aan ieder type skiër. De actie en het plezier van de funparks zijn zowel voor beginners als voor ervaren wintersporters oneindig. De Funparks bestaan uit ramps, jumps en vele andere spectaculaire obstakels waar freestylers de vetste tricks op kunnen doen. Daarnaast is er voor kinderen een mini playground in SkiWelt Westendorf. Hier kunnen jongste kids zichzelf uitleven.

Uitzicht op ruim 70 drieduizenders

Vanuit SkiWelt heb je een indrukwekkend uitzicht op 70 drieduizenders. Zo zie je vanuit het gebied onder andere de bergen van de Zillertaler en Kitzbüheler Alpen. Vooral op huisberg Hohe Salve kun je bij helder weer kilometers ver kijken. Je snapt het al: waar je ook bent in het gebied, overal is het uitzicht prachtig! Tip: voor de mooiste uitzichten kun je een mooie winterwandeling maken. Je komt dan op de verborgen plekken in het skigebied die niet op ski’s te bereiken zijn.

wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Roland Defrancesco

De verlichte rodelbanen

Rodelen onder de sterrenhemel is een unieke belevenis. In totaal zijn er drie verlichte rodelbanen in het gebied: de Hexenritt, Mondrodelbahn en Rodelbaan Astbergbahn. De Mondrodelbahn bij Söll ideaal voor families, kinderen die al zelfstandig willen rodelen kunnen hier volledig hun gang gaan. Daarnaast zijn de rodelbanen Astberg en Hexenritt (klinkt enger dan dat het is) zowel overdag als ’s avonds geopend voor de rodelfans. Ook zijn de berghutten van woensdag tot zaterdag geopend voor als je toe bent aan een warme choco.

Oostenrijks grootste nachtskigebied

De fanatieke wintersporters die geen genoeg van het skiën kunnen krijgen zitten perfect in dit gebied. In SkiWelt vind je namelijk het grootste nachtskigebied van Oostenrijk. Als de zon verdwijnt en het donker wordt ligt er 10 km aan verlichte pistes klaar voor de echte liefhebbers. Ook is er om deze tijd nog een funpark open en kun je terecht in een aantal berghutten. Nachtskiën op verlichte pistes is de perfecte manier om de dag op een passende en gezellige manier met je familie/vrienden af te sluiten.

zonsondergang in SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, AB

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?