Sneeuw in sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Mogelijk dik pak sneeuw in de Alpen dit weekend

Zomer? Het lijkt wel herfst in Nederland! In de Alpen genieten ze nu nog van een stralend zonnetje, maar ook daar komt snel verandering in. Dit weekend verandert het weer van zomer naar herfst met veel neerslag. En het is koud genoeg, dus mogelijk valt er op de toppen een dik pak sneeuw!

Sneeuw en regen

Augustus komt ten einde en het lijkt wel of Koning Winter dat een eerste startsein vindt voor aankomend skiseizoen. De zomerse temperaturen moeten plaatsmaken voor koudere lucht en een actief neerslaggebied boven de Alpen. Dit betekent wederom weer veel regen (ruim 100 mm) en naar alle waarschijnlijkheid ook veel sneeuw. Eerst nog boven de 3000 meter, maar naarmate het weekend vordert, zakt de sneeuwvalgrens hier en daar tussen de 2000 en 2600 meter. Met zulke neerslaghoeveelheden betekent dit dat de toppen flink wit zullen kleuren.

Goed voor winter 20/21?

Een zomerse sneeuwbui is helemaal niet ongewoon. Vorige week viel er bijvoorbeeld nog sneeuw op de Kitzsteinhorn en Hintertuxer Gletscher. Ook begin juni en begin augustus sneeuwde het lekker. Helaas heeft deze sneeuw nog geen enkele betekenis voor de winter van 20/21. Het blijft niet liggen en het zegt niks over de verdere plannen van Koning Winter. Wel wordt ons wintersportvlammetje extra aangewakkerd en stijgt de drang om op wintersport te gaan. Verder kunnen we alleen maar hopen op heel veel sneeuw voor aankomend seizoen. Gaat dat vallen, denk je?

>>> Aanbiedingen wintersport 20/21 <<<

Verwachte sneeuwval in cm

Benieuwd hoeveel sneeuw er gaat vallen op de bergtoppen? We hebben de sneeuwverwachting t/m dinsdag voor je op een rijtje gezet. De data is afkomstig van Bergfex.at.

SkigebiedVerwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis23
Hintertuxer Gletscher30
Mölltaler Gletscher36
Kühtai22
Ischgl20
Sölden31
Ski Arlberg25
Kitzsteinhorn41
Gurgl15
Pitztaler Gletscher41
Stubaier Gletscher25
Frankrijk
Les Trois Vallées29
Tignes – Val d’Isère39
Chamonix Mont-Blanc41
Zwitserland
Zermatt32
Verbier39
Saas-Fee35
Jungfrau Region25
Davos20
Engelberg49
Italië
Breuil – Cervinia30
Livigno12
Duitsland
Zugspitze20

Van bovenstaande hoeveelheden worden we natuurlijk al blij. Het zou helemaal geweldig zijn als de voorspellingen van WePowder uit gaan komen. Zij spreken onder andere van ruim 70 cm verse sneeuw in Les 4 Vallées en Chamonix en van meer dan 60 cm in Tignes, Saas-Fee en Zermatt. Kom maar op met die winter!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?