Nieuwsalert per mail ontvangen

60 cm sneeuw op weg naar de Alpen

Het winterseizoen lijkt nu toch echt begonnen te zijn. Afgelopen weekend sneeuwde het al en is het skiseizoen in Sölden begonnen. Nu is er alweer verse sneeuw onderweg naar de Alpen. Kortom de timing lijkt perfect voor de gebieden die open zijn, maar ook voor de gebieden die binnenkort open gaan. Met al deze sneeuw zou je toch bijna naar de Alpen vertrekken?

Aanstaande donderdag zou het volgens de voorspellingen moeten gaan sneeuwen in de Alpen en die sneeuwval houdt het weekend aan.

Italië

De klapper op de vuurpijl is voor Italië! Hier wordt op sommige plaatsen komende week zo’n 60cm sneeuw verwacht. Bij het horen van dit soort berichten begint het bij ons dan ook flink te kriebelen. Echter is het jammer dat de skigebieden die van deze hoeveelheid sneeuw mogen genieten nog gesloten zijn. Maar als echte fanatiekeling loop je natuurlijk gewoon naar boven. De meeste sneeuw zal naar verwachting in Madesimo vallen.

Oostenrijk

Oostenrijk moet het met iets minder sneeuw doen. Hier wordt op sommige plaatsen tot 45cm sneeuw verwacht. Dat is dus nog steeds niet verkeerd en goed nieuws voor de skigebieden die open zijn. Mocht je dus naar Oostenrijk gaan dit weekend, vergeet dan je wintersport uitrusting niet mee te nemen. Anders krijg je zeker spijt.

Frankrijk & Zwitserland

Frankrijk en Zwitserland kunnen op sommige plekken rekenen op zo’n 50 cm sneeuwval. Dus ook hier laat Koning Winter van zich horen. De verse sneeuw zal dan ook een aangename verassing zijn voor de wintersporters die zich hier bevinden. De verwachte sneeuw zal in ieder geval zorgen voor een hoop witte poeder plezier.

Overzicht sneeuwval

Om jullie een beeld te geven van hoeveel sneeuw er verwacht wordt in de skigebieden, hieronder een beperkt lijstje.
– Valchiavenna: 60 cm
– Arabba: 55 cm
– Kitzsteinhorn: 35 cm
– Sölden: 40 cm
– Stubaier Gletscher: 30 cm
– Hintertuxer Gletscher: 30 cm
– St. Moritz: 50 cm
– Andermatt: 35 cm
– Engelberg – Titlis: 35 cm
– Arosa Lenzerheide: 35 cm
– Chamonix: 50 cm
– Alpe d’Huez: 35 cm
– Les 2 Alpes: 30 cm

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in