Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

59-jarige man direct na aankomst op wintersportbestemming de gevangenis in

Wintersport in Italië

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De wintersport van een 59-jarige man uit Polen was snel voorbij. Nog voordat hij al z’n bagage had uitgeladen bij zijn vakantiewoning, mocht hij instappen bij de Italiaanse militaire politie. Die bracht hem direct naar de gevangenis, want daar moest hij nog een paar maanden zitten.

Verdacht gedrag

De Pool was nog maar net aangekomen bij zijn accommodatie in Folgarida, waar hij een paar dagen wilde skiën, toen de Italiaanse militaire politie aankwam voor een reguliere controle van de gasten van de accommodatie. De vakantieganger zat schijnbaar ineens niet meer zo lekker in z’n vel en gedroeg zich volgens de politie alsof hij wat te verbergen had. Hij ging er als een haas vandoor en dat viel een van de agenten op. Samen met een andere collega ging de agent achter de Pool aan en uiteindelijk bleek waarom die er snel vandoor ging.

Openstaande celstraf

De agenten verloren de wintersporter in eerste instantie uit het oog, maar ze hebben geduldig gewacht tot hij weer terugkeerde naar de accommodatie. Daar werd zijn weg geblokkeerd en moest hij zich identificeren. Wat bleek? Er stond nog een arrestatiebevel uit voor oude drugszaken van bijna twintig jaar geleden. Een deel van de gevangenisstraf waar hij tot was veroordeeld had de man uit uitgezeten, maar hij moest nog 7 maanden en 23 dagen zitten. En dat moest hij van de politie maar meteen doen. Zij brachten hem linea recta naar de gevangenis. Zijn verblijf in Italië duurt dus iets langer dan vooraf gedacht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in