Nieuwsalert per mail ontvangen

5 interessante wintersport trends

Wintersportredacteur

De winter komt er na een prachtige zomer alweer aan. De dagen worden korter en het verlangen naar de wintersport wordt groter. En daarom rijst de vraag: wat kunnen we komende winter verwachten op wintersportgebied? Daarom: 5 interessante wintersport trends kort toegelicht.

Digitalisering in de wintersportmarkt

Net als in andere markten is ook in de wintersportmarkt een sprake van digitalisering. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van computertechnologieën op allerlei gebieden in de wintersportmarkt. Zo wordt er bijvoorbeeld in steeds meer winkels een 3D analyse van je voeten gemaakt om de best passende skischoenen te kunnen aanbevelen. Tevens zijn er vanaf komend seizoen ski’s verkrijgbaar met ingebouwde sensoren die je kunnen helpen om je techniek te verbeteren. Maar ook zoiets simpels als online je skipas kopen of je skiles boeken hoort bij deze trend.

Functionaliteit en mode komen samen in skikleding

De tijd dat je de wintersportjas alleen maar op wintersport aan kon lijkt voorbij. Functionaliteit en straatmode komen steeds meer samen. Denk bijvoorbeeld aan een donsjas met lederlook, die zeer goed presteert op wintersport en ook in Nederland als mode-item gedragen kan worden.

Alternatieve wintersportactiviteiten worden populairder

In skigebieden wordt het aanbod aan alternatieve wintersportactiviteiten steeds groter. Rodelen hebben we allemaal wel een keer gedaan, maar op een fiets met dikke banden (fatbike) de berg af gaan is nog niet voor iedereen bekend terrein. De traditionele vakantie waarin men enkel nog skiet of snowboardt verandert steeds meer in een vakantie waarbij meerdere wintersportactiviteiten gedaan worden.

Steeds meer mensen huren wintersportmateriaal

Waar wintersporters voorheen graag hun eigen wintersportmateriaal meenamen op wintersporter, wordt het huren van materiaal steeds populairder. Enerzijds heeft dat te maken met dat het materiaal veel ruimte inneemt bij het vervoer, anderzijds willen wintersporters gebruik maken van de nieuwste technologieën.

 

Wintersportmarkt focust op duurzaamheid

Om de impact van de wintersport op het milieu te minimaliseren denkt de skimarkt aan de toekomst. Skigebieden maken steeds meer gebruik van duurzame energie, wintersportmaterialen worden steeds vaker geproduceerd van duurzame materialen en de overheden stimuleren een duurzame reis richting de wintersport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in