Nieuwsalert per mail ontvangen

3D voetscanner: welke skischoenen zijn perfect voor jou?

Wintersportredacteur

Het vinden van de juiste skischoen is een hele zoektocht. Een goede bootfitter kan je de schoenen laten passen waarvan hij denkt dat ze bij je passen, maar het kan nog nauwkeuriger. Met de Feetbox 3D van Sidas kan er precies bekeken worden wat de perfecte skischoenen, zolen en sokken voor jou zijn. Ik ervaarde het en deel de ervaring graag met jullie.

Feetbox 3D Scanner

De Feetbox 3D Scanner is een samenwerking tussen Sidas en Corpus.e. Samen hebben zij de volgens hen nauwkeurigste voetscanner ter wereld ontwikkeld. De scanner maakt met behulp van een 360 graden camera een 3D model van je voeten en op basis van dat model wordt er uitgebreid geanalyseerd. Uiteraard worden de lengte en breedte van je voet gemeten en het soort voetboog, maar ook de druk- en aandachtspunten van je voeten. Aan de hand van de uitkomsten van deze analyse geeft de machine je advies op het gebied van schoenen, inlegzolen en sokken. En wat ook mooi is, je kunt zelfs digitaal de schoen passen om te zien waar er eventuele knelpunten zitten.

Getest

Bij het laten aanmeten van de inlegzolen in mijn schoenen mocht ik even kennis maken met de Feetbox 3D Scanner en ervaren wat het ding nou precies doet. Voordat het scannen kan beginnen moet je een paar speciale sokken aantrekken die de scanner herkent. Dan ga je op de juiste plek staan en vervolgens draait er een camera een paar seconden om je heen. De computer moet dan even rekenen en dan komt er een uitgebreide analyse van je voet naar voren.

Je trekt een paar mooie sokken aan, gaat op de machine staan en de scanner doet het werk.

Dit is de analyse van mijn voet. Leuk om te zien dat niet beide voeten gelijk zijn.

Aan de hand van deze informatie kan de computer bepalen welke skischoenen, zolen en sokken bij mij passen. In de scanner kunnen namelijk honderden modellen skischoenen, zolen en sokken ingeladen worden met de bijbehorende afmetingen. Als de gegevens van jouw voeten en onderbenen over die gegevens worden heen gelegd kun je precies zien in welke maten een bepaalde schoen bij je past. Uiteraard kun je daarbij aangeven wat je niveau is en naar wat voor soort schoenen je op zoek bent. Check de video en zie hoe het werkt.

Ik had al net nieuwe skischoenen, dus ik heb het advies niet opgevolgd, maar ik ben er wel van overtuigd dat je met deze scanner echt dé perfecte skischoen voor jou vinden.

Goede bootfitter

De machine neemt overigens het belang van een goede bootfitter niet weg. De 3D Footbox maakt zijn werk wel makkelijker. Er blijven namelijk altijd handmatig punten aan te passen aan een skischoen en de zolen die het comfort en de controle verbeteren. Ben je op zoek naar de juiste skischoen voor jou? Check dan even bij Sidas waar je dealers vindt met deze machine.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in