Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

33-jarige financierde wintersport in Lech met vals geld

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen dagen zijn er 59 valse bankbiljetten ontdekt in het skigebied Ski Arlberg. In de dorpen Lech en Zürs hebben medewerkers nep geld aangetroffen. De politie is ingeschakeld en waarschijnlijk is het grootste deel van een Zwitserse vakantieganger afkomstig.

Betalen met nep geld

De politie heeft de kwestie in Ski Arlberg inmiddels onderzocht en ze zijn erachter dat er tussen 22 en 24 maart een Zwitserse wintersporter in het skigebied op bezoek was die betaalde met vals geld. De 33-jarige Zwitser heeft boodschappen, taxiritten en zijn drankjes in de après-ski afgerekend met contant geld. Een oplettende medewerker merkte dat dit geld vals was en belde de politie. Het blijkt dat de wintersporter al dagen op meerdere plekken met de neppe biljetten heeft betaald.

Zo’n € 4500,-

In totaal zijn er tot nu toe 59 neppe biljetten gevonden van € 50,- en € 100,-. Het gehele bedrag is zo’n € 4500,-. De neppe briefjes zijn in beslag genomen bij de bedrijven die te maken hebben gehad met deze Zwitser. Zijn overtredingen worden gemeld bij het Openbaar Ministerie in Feldkirch. Hier wordt bepaald welke acties er verder worden ondernomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in