Nieuwsalert per mail ontvangen

19-jarige snowboarder zwaargewond na lawine in Fieberbrunn

In Fieberbunn is woensdag een 19-jarige jongeman bij een lawine in Fieberbrunn zwaargewond geraakt. Hij werd door de lawine zo’n 50 meter meegenomen en tegen een lawinehek gedrukt. Het voorval gebeurde buiten de piste.

Vlak na tweeën reed de snowboarder boven het bergstation van de Reckmoos gondel van de piste af een steile helling op. Daar kwam een lawine los die hem meesleurde en vervolgens tegen een lawinehek duwde. Hij was nog bij kennis en kon zelf met zijn mobiel hulp inschakelen.

De Duitser werd door het team van traumahelikopter uitgegraven en na verzorging ter plekke naar het ziekenhuis in St. Johann gevlogen. Later op de dag werd hij met zware verwondingen aan zijn wervels overgebracht naar een kliniek in Innsbruck, waar ze hem beter kunnen helpen.

Ook lawine in Westendorf

Naast de lawine in Fieberbrunn is er ook een lawine afgegaan in Westerndorf. Daar kwam een 56-jarige Duitser in terecht. De man werd zo’n 40 meter meegesleurd, maar raakte slechts gedeeltelijk begraven. Hij kon zichzelf bevrijden, maar moest alsnog door de politiehelikopter naar het dal gevlogen worden, want hij was een ski kwijt en kon zonder niet verder skiën. Ook dit voorval gebeurde buiten de piste.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in