Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

17-jaar oud meisje overleden door lawine in Verbier

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een groep van vijf personen is gisteren met een lawine in Verbier in aanraking gekomen. Hierbij is een 17-jarig meisje uit Frankrijk overleden. Het ongeluk gebeurde toen de groep onder een touw heen ging van een afgesloten piste. Vier personen wisten zichzelf te redden, maar het jonge meisje overleed aan haar verwondingen.

Het ongeluk gebeurde vlak na het middaguur toen de groep zich bevond in het Lac des Vaux skigebied. De afgesloten piste ging richting Vallon d’Arby, waar de groep een lawine lostrapte. Door de hevige sneeuwval hadden de pistediensten besloten de piste af te sluiten. De vier ongedeerden konden de hulpdiensten inlichten.

De lawine had een breedte van 50 meter en een lengte van 100 meter. Het ongeluk gebeurde op een hoogte van 2.350 meter en geen van de betrokken personen had de beschikking over een lawine uitrusting. Toen het lichaam gevonden werd is het slachtoffer direct overgevlogen naar het ziekenhuis van Sion, waar de doktoren weinig meer konden doen. Het verdere onderzoek is gaande en het skigebied heeft laten weten mee te leven met de nabestaanden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in