Nieuwsalert per mail ontvangen

1,3 miljard euro geïnvesteerd in kunstsneeuw in Oostenrijk

Sinds het jaar 2000 is er circa 1,3 miljard euro geïnvesteerd in kunstmatige sneeuwvoorzieningen in Oostenrijk. Een flinke investering die volgens Michael Kleemann veel toeristen extra heeft gegenereerd en voor veel omzet zorgt. Toch zijn er ook bepaalde partijen tegen de massale inzet van kunstsneeuw en pleiten voor het opstellen van plannen waarbij er efficiënter omgegaan moet worden met kunstsneeuw investeringen.

Een sneeuwkanon kost circa 35.000 euro en een sneeuwlans ongeveer 10.000 euro. In heel Oostenrijk zijn er ongeveer 20.000 sneeuwkanonnen die elk jaar actief ingezet worden. De kanonnen zorgen elk jaar voor bepaalde zekerheid en zeker als je kijkt naar de start van dit seizoen dan hebben de sneeuwkanonnen in veel skigebieden in Oostenrijk de seizoensstart gered.

Robert Steiger, klimatoloog in Innsbruck is tegen de inzet van de sneeuwkanonnen zoals dat dat nu gedaan wordt. De investeringen zijn volgens hem niet altijd rendabel. Volgens Steiger moeten er plannen opgesteld gaan worden waarbij dit allemaal efficiënter ingezet gaat worden. Voor kleine en laaggelegen gebieden is het zelfs helemaal niet slim om verder te investeren volgens bepaalde studies.

Bron: DerStandaard.at

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in