Nieuwsalert per mail ontvangen

Zwitsers skigebied schakelt Oostenrijkse hulp in

Jungfraujoch vandaag (webcamfoto)

Je zou zeggen dat die Zwitsers het goed voor elkaar hebben op het gebied van wintersport met hun prachtige wintersportgebieden en mooie natuur. Toch is het de laatste jaren voor Zwitserland steeds lastiger om wintertoeristen te trekken. Natuurlijk heeft dat de maken met de sterke munt, maar er is meer aan de hand. Om de winter succesvoller te maken roept het Zwitserse skigebied Jungfraujoch daarom de hulp in van een Oostenrijks skigebied. 

Volgens het Zwitserse Bild komt de hulp uit Oostenrijk. Uit Sölden om precies te zijn. Sölden behoort tot de beste en innovatiefste skigebieden ter wereld, dus voor goede tips ben je daar aan het juiste adres. Het aantal toeristen dat Sölden jaarlijks lokt is een droombeeld voor Jungfraujoch en dankzij de ingeschakelde hulp hopen de Zwitsers meer wintertoeristen aan te trekken.

Zomer vs winter

In de zomer is het een drukte van jewelste in Jungfraujoch en dat is met name te danken aan de Aziatische toeristen. In de winter vind je die daar echter een stuk minder en dat is niet goed voor de economie. De CEO van de Jungfraubahnen Urs Kessler bevestigt dat aan de Zwitserse krant: “We hebben moeilijkheden om de bedrijvigheid in de winter aan te sporen.”

Dat tijd moet gekeerd worden en daarom schakelen ze de hulp van de Oostenrijkers in. Medewerkers van Sölden moeten de Zwitsers helpen om het wintertoerisme weer op gang te krijgen. Door de inbreng van hun kennis hoopt Jungfraujoch een boost aan de wintereconomie te geven. Maar wat heeft Sölden dan aan deze samenwerking? Zij zouden graag in de zomer meer Aziaten verwelkomen en daar helpen de Zwitsers dan weer bij. Een mooie samenwerking dus.

Korting

De samenwerking zal in de basis bestaat uit marketingacties en kortingen. Beide bedrijven gaan reclame maken voor elkaar, dat is het idee. Als je een seizoenskaart voor Jungfraujoch koopt krijg je bijvoorbeeld een korting van 20% voor Sölden. Andersom geldt dat ook. In de komende tijd worden er meer acties opgezet.

Het is niet nieuw dat skigebieden met elkaar samenwerken op deze manier. Zo heeft Kitzbühel ook een interessante samenwerking gepland.

Kitzbühel wil samenwerken met Chinees skigebied

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in