Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Omstandigheden in Winterberg: zo is het nu echt

Wintersportredacteur

Waar in Willingen de skiactiviteiten voor deze winter zijn gestopt, kun je in Winterberg nog altijd skiën op een paar pistes. Zojuist zijn een paar actuele beelden van de pistes online daarop lijkt het hartje winter! De temperatuur is eindelijk weer eens wat gedaald en afgelopen nacht vroor het in Winterberg. Maar is het echt zo goed?

Kouder in Winterberg

Na een paar ontzettend milde weken, veel regen en lastige omstandigheden in Winterberg doet de kou ook dit skigebied een beetje goed. De temperaturen liggen weer onder de 10 graden en vannacht ook onder het vriespunt. Aardig nieuws dus voor de wintersporters die nog hebben geboekt, zou je zeggen. Ook is dit weekend de finale van de Snowboard Worldcup in Winterberg op de Poppenberg.

Actueel in Winterberg

Benieuwd naar de huidige omstandigheden? Op dit moment kun je gebruikmaken van vijf liften en twee kilometer aan pistes in Winterberg. Dat is dus niet heel veel. De sneeuwhoogte is volgens de officiële website 40 centimeter, wat uiteraard alleen op de piste is. Deze liften zijn geopend:

  • Quick Jet
  • Poppenberg
  • Bürre-Herrloh
  • Rauher Busch
  • Sürenberg

Witte webcams uit Winterberg

Groene webcams uit Winterberg

Kijk je even wat verder dan de foto’s die het skigebied deelt en de webcams met wat sneeuw, dan zie je duidelijk dat het echt geen hartje winter is in Winterberg. Het is voorjaar en er liggen slechts een paar witte stroken sneeuw. Verwacht dus zeker geen winterskiën als je bedenkt om die kant op te gaan.

Voorlopig staat er ook nog geen sneeuw op het programma, maar wie weet wat maart nog brengt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in