Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo word je Arena Champion op wintersport in Zell-Gerlos

Arena Champions in de Zillertal Arena

© Zillertal Arena

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

Arena Champion. Een veelbelovende titel, vind je niet? Je kunt ‘m verdienen tijdens je wintersport in Zell-Gerlos en er met de eer van die week vandoor gaan. Door (een deel van) de Arena Tour in de Zillertal Arena te skiën maak je kans op die felbegeerde titel. Maar niet geheel onbelangrijk, je bent ook gewoon lekker aan het skiën en neemt mooie herinneringen mee naar huis! In dit blog vertellen we je hoe je Arena Champion op wintersport in Zell-Gerlos kunt worden. Neem je het op tegen je familie of vrienden en ga jij voor de winst?

De Arena Tour in de Zillertal Arena

Het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena is een populaire bestemming onder veel wintersportliefhebbers en dat is niet voor niets. Je vindt er prachtige glooiende pistes, er is veel gezelligheid, er hangt een goede sfeer en er is genoeg uitdaging. Skiërs en snowboarders die de uitdaging aan willen gaan, kunnen niet alleen de spannendste pistes opzoeken, maar ook de Arena Tour volgen. Deze skitocht neemt je mee door het hele skigebied en laat je alle veertien Arena Champion-stations passeren. Deze bestaan uit fotopunten, SkiMovie afdalingen en snelheidsmetingen. Extra leuk om te kijken hoe je het ervan afbrengt of om het op te nemen tegen de rest van je gezelschap! Ga je voor de eer van Arena Champion, dan dien je tenminste zes van de veertien stations gepasseerd te hebben. Niet alleen maak je dan kans om als kampioen terug naar huis te keren van je wintersport in Zell-Gerlos, ook ontvang je een mooie herinnering in de vorm van een persoonlijk digitaal fotoalbum, het Champions Book. Hoe je kans kunt maken? We leggen het voor je uit!

Skiën in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Schiet een plaatje bij de photopoints

Even een kiekje schieten tussen het skiën door, dat doe je bij de photopoints. In totaal zijn er vijf in de Zillertal Arena, te vinden op allerlei verschillende plekken. Om het evenredig te verdelen als je er als Arena Champion vandoor wilt gaan, moet je er tenminste twee doen. Dit zijn de Photopoints waar je langs kunt skiën:

 • Photopoint Zell – Arena Stadl
 • Photopoint Gerlos – Arena Center
 • Photopoint Gerlos – Bergstation Stuanmandl 
 • Photopoint Königsleiten – Bergstation Dorfbahn
 • Photopoint Hochkrimml – Plattenkogel-X-Press II

Test je snelheid op de Speed Checkroutes

Bij de Speed Checkroutes wordt er gemeten hoe snel je naar beneden skiet en kun je erachter komen wie van jullie de afdaling het snelste volbrengt. Er zijn maar liefst vier verschillende plekken waar je snelheid gemeten wordt. Eén daarvan is speciaal ingericht voor kids en is daarom ideaal voor families. Hoeveel kilometer per uur ski jij? Hier kun je de Speed Checks vinden:

 • Speed Check-parcours in Zell – Action-Park
 • Kids Speed Check-parcours in Gerlos – Ebenfeld-X-Press
 • Speed Check-parcours in Königsleiten – Gipfelbahn
 • Speed Check-parcours Hochkrimml – Plattenkogellift

Vertoon je kunsten bij de SkiMovie-pistes

Het laatste onderdeel van de Arena Tour waar je langs dient te gaan om Arena Champion te worden, zijn de SkiMovies-pistes. Hierbij is het zaak dat je net even wat beter je best doen, want je kunsten worden op beeld vastgelegd. Dat wil je natuurlijk wel goed doen! Tijdens je wintersport in Zell-Gerlos kun je langs vijf plekken waar er een SkiMovie gemaakt wordt. Dat zijn deze:

 • SkiMovie-parcours in Zell – Action-Park Kreuzwiese
 • SkiMovie-parcours in Gerlos – Ebenfeld-X-Press
 • SkiMovie-parcours in Königsleiten (boardercross) – Gipfelbahn
 • SkiMovie-parcours Königsleiten – Gipfelbahn
 • SkiMovie-parcours Hochkrimml – Duxer-6er Bubble
Skimovie Arena Champion Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Registreer je en strijd mee voor de titel van ‘Arena Champion’

Bij elkaar opgeteld zijn er veertien verschillende punten waar je langs kunt skiën. Maar om mee te dingen in de strijd voor de titel van Arena Champion hoef je ze niet allemaal gedaan te hebben. Als je tenminste zes van de veertien hebt gepasseerd, kun je al meedoen. Je kunt bijvoorbeeld twee Photopoints doen, twee Speed Checks en twee SkiMovies. Wil je tijdens je wintersport in Zell-Gerlos meedoen in de strijd van de felbegeerde titel? Dan kun je je hier registeren en kans maken om ervandoor te gaan als ware kampioen. Bovendien ontvangt iedereen die tenminste zes Arena Champion-stations heeft voltooid een persoonlijk digitaal fotoalbum met alle herinneringen van je wintersport. Super leuk, toch?!

Op wintersport in Zell-Gerlos

Een wintersport in Zell-Gerlos is ontzettend geliefd bij veel ski- en snowboardersliefhebbers. De dorpjes Zell am Ziller en Gerlos ademen zowel rust als levendigheid en er hangt een hele fijne ambiance. Ze bieden directe toegang tot het skigebied Zillertal Arena, dat met bijna 150 km aan pistes het grootste skigebied van het Oostenrijkse Zillertal is. Er is een mooie verdeling tussen blauwe, rode en pittige zwarte pistes, en aan fijne berghutten voor een lekkere lunch onderweg is er absoluut geen gebrek. En wil je eens iets anders dan skiën of snowboarden? Je kunt er ook heel leuk rodelen op de natuurrodelbanen of voor wat actie in de Arena Coaster gaan!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in