Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo is het op de nog geopende Kitzsteinhorn (335 cm sneeuw)

Wintersportredacteur

Naast de Hintertuxer Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher en Stubaier Gletscher kun je ook nog skiën op de Kitzsteinhorn in Oostenrijk. Hoe dat vandaag is? De zon is tevoorschijn gekomen en het lijkt nog een waar winterparadijs op hoogte. We hebben een aantal feitjes en webcambeelden van de huidige situatie voor je op een rijtje gezet.

Skiën op de Kitzsteinhorn tot 2 juni 2024

De pistes zijn nog tot begin volgende maand geopend op de Kitzsteinhorn in Oostenrijk. Hoewel de sneeuw in het dal volledig gesmolten is, ligt er wel nog genoeg op de gletsjer bij Kaprun. Hoe hoger je komt, hoe meer sneeuw er nog ligt. Bij het Alpincenter (2450 meter) ligt er volgens de gegevens van de officiële website nog zo’n 220 centimeter sneeuw en op 3029 meter maar liefst 335 centimeter. Vandaag kun je op de Kitzsteinhorn afdalen van vijf pistes, lunchen in vier restaurants en zeven liften gebruiken: Panoramabahn, Langwiedbahn, Gipfelbahn, Gletschershuttle, Magnetköpflift, Kitzlift 1 en Kizlift 2.

Webcams van vanochtend

De thermometer geeft vandaag bij het Alpincenter zo’n 2 tot 3 graden aan. Het is overwegend bewolkt, maar de zon laat zich ook her en der zien. Soms kan het even dichttrekken en verdwijnen de hoogste toppen in de mist. Morgen en overmorgen trekt de hemel nog verder dicht en kan er zelfs weer sneeuw vallen op hoogte. Op dit moment laten de verwachtingen zo’n 10 centimeter verse sneeuw zien!

Lees ook: Stubaier Gletscher open tot 20 mei: 570 cm sneeuw op de berg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in