Nieuwsalert per mail ontvangen

Worldcup slalom in Levi

Levi world cupHet weekend staat weer in het teken van WorldCup wedstrijden. Levi heeft dit weekend de eer om het startschot te geven voor de vrouwen slalom op zaterdag en de mannen slalom op zondag. Alle ogen zullen gericht zijn op Maria Höfl Riesch die bij winst haar vierde WC overwinning pakt in Levi. Hiermee wordt zij de tweede Duitse vrouw die op hetzelfde parcour vier overwinningen pakt. Zal Marcel Hirscher zondag zijn tiende podiumplek op rij gaan pakken?

Maria Höfl Riesch levi 2014Het is negen jaar geleden toen de eerste World Cup slalom werd gehouden in Levi. Februari 2004 stond in het teken van de eerste Slalom wedstrijd voor de vrouwen. Door het succes werden de mannen twee jaar later ook geintroduceerd op de Levi Black slope. Met deze twee races is Levi de traditionele slalom opening geworden in de World Cup agenda.

In totaal zullen er dit jaar 150 deelnemers uit 25 verschillende landen aanwezig zijn in Levi om de eerste slalom wedstrijd van het seizoen succesvol te maken. Vorig jaar wisten Maria Höfl Riesch en Andre Myhrer de overwinning te pakken.

marcel-hirscher-levi-slalomDe lokale favoriet van dit weekend is Tanja Poutiainen. Sinds de start in 2004 wist Poutiainen al vier keer op het podium te verschijnen. De welbegeeerde titel heeft zij tijdens de eerste race in 2004 weten te bemachtigen. Na een langdurige knieblessure zal zij dit weekend weer verschijnen op de piste. Naast Poutiainen zal een van de beste slalom skiers van de afgelopen jaren, Marlies Schild, terugkeren. Zij heeft aangegeven aan Slalom Koninginnen repuatie weer waar te willen maken.

Bij de mannen is Marcel Hirscher de begeerde man voor dit weekend. Vorig jaar eindigde hij als tweede achter Myhrer, maar wist de afgelopen negen jaar elke keer het podium te bereiken. Zal hij dit weekend 10 podiumplekken op een rij gaan pakken?

 

We gaan het zien!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in