Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Wintersportseizoen 19/20: aanzienlijk minder lawinedoden in Oostenrijk

Wintersportredacteur

In Oostenrijk is het aantal dodelijke slachtoffers door lawines in het wintersportseizoen 19/20 minder dan het vorige seizoen. De metingen van 1 november tot 1 maart duiden op slechts zes lawinedoden. Vorig wintersportseizoen waren dit 18 dodelijke ongevallen. Jammer genoeg is er in Oostenrijk wel een toename van het aantal dodelijke slachtoffers op de pistes.

Zes lawinedoden

Van 1 november 2019 tot en met 1 maart 2020 zijn er slechts zes lawinedoden gevallen. Het aantal dodelijke slachtoffers door lawines is hiermee aanzienlijk gedaald. In het wintersportseizoen 18/19 waren er in Oostenrijk maar liefst 18 sterfgevallen.

Daling aantal doden en gewonden

Niet alleen het aantal lawinedoden is sterk afgenomen, ook het aantal doden en gewonden in de Oostenrijkse Alpen is verminderd in vergelijking met vorig jaar. Volgens de metingen kwamen er dit wintersportseizoen 82 mensen om het leven, terwijl er vorig jaar 86 wintersporters stierven. Het aantal gewonde wintersporters in Oostenrijk staat momenteel op 5952, vorig jaar waren dit er 6241. Hiervan bleef het aantal wintersporters die gewond raakten op pistes of skiroutes relatief gelijk met vorig seizoen.

Steiging dodelijke slachtoffers op de pistes

Helaas is het aantal dodelijke slachtoffers op de pistes wel omhoog gegaan dit wintersportseizoen in Oostenrijk. Waar er vorig jaar slechts 15 dodelijke ongevallen gebeurden op de pistes, zijn er dit jaar al 28 wintersporters om het leven gekomen. 15 mensen stierven als gevolg van hart- en vaatziekten, 6 wintersporters maakten een dodelijke val, 5 kwamen om het leven na een botsing met een obstakel en 1 wintersporter stierf na een ongelukkige val en botsing tegen een obstakel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in